Izcili kraukšķīgas cepeša ādiņas noslēpums: gatavošanas knifi
Foto: Nameda Astašova

Nameda Astašova "Facebook" grupā "No Vegan Latvija" šo lielisko recepti publicējusi ar nosaukumu "Vakarāda". Nudien, cepetim ir jābūt sulīgam un ar burvīgu treknumiņu, bet ādiņa! Bet tās bauda nav pilnīga, un ādiņai ir jābūt superkraukšķīgai. Nameda ir atklājusi kraukšķīgas cepeša ādiņas noslēpumu un labrāt dalās ar to ar visiem gaļēdājiem. Nameda saka: "Šito triku sen izlasīju kādā ārvalstu portālā. Neticēju līdz nepamēģināju! Un tagad sanāk vienmēr."

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Cūkas pavēderes ādai iegriež ādu, rombiņos vai kā patīk.

Tad ādas pusi tur zem verdoša ūdens, lai iegrieztie rombiņi mazliet paveras (malas sāk viegli skruļļoties).

Gaļas gabalu nosusina.

Ierīvē ādu ar etiķi, tikai tik daudz, lai saiet iekšā iegriezumos, etiķim nav jāpludo, vienkārši ar to jāierīvē cepeša āda.

Atstāj gaļas gabalu mierā, kamēr gatavo garšvielas. Ja izdalās šķidrums, gaļu nosusina.

No pārējām pusēm gaļas gabalu ierīvē ar vēlamajām garšvielām. Ādu ierīvē ar sāli, bet nepārspīlējot, lai cepetis nesanāk nav par sāļu. Pēc ierīvēšanas gaļu var nolikt uz trīs stundām vēsumā, bet var cept arī uzreiz.

Liek gaļu cepamtraukā vai folijas laiviņā.

Cep 180 grādu temperatūrā, rēķinot vienu cepšanas stundu uz vienu gaļas kilogramu.

Ja cepšanas beigās liekas, ka ādiņa vēl nav gana kraukšķīga un sapūtusies, palielina karstumu līdz 220 grādiem vai ieslēdz cepeškrāsni grila režīmā.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

Tags

Virtuves knifi Gaļas izskats Kā pagatavot cepeti Virtuves gudrības
43596533
Gaļas ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form