Foto: Shutterstock
Ik pa laikam gardēžu vidū parādās jauni "modes ēdieni" - tos vēlas pagaršot visi un kāds mēģina uzmeistarot arī savā virtuvē. Pēdējā laikā par šādu tendenci arī Latvijā uzskatāma "dārzeņu pastas" gatavošana. Dārzeņi, parasti cukini vai mazāka izmēra kabacis tiek sagriezts plānās sloksnītēs un pārklāts ar kādu veselīgu mērci, rezultātā iegūstot ļoti vasarīgu un vitamīniem bagātu maltīti.

Kā kabaču spageti pagatavot pašu spēkiem? Ir divi varianti: vienā tiek izmantots parastais dārzeņu mizojamais nazītis, otrajā - īpaša "dārzeņu spirāļu veidotājs", jo var iegādāties virtuves lietu veikalos vai internetā. Tāpat spageti pagatavošanai derēs virtuves mandolīna.

Iegūtos spageti var pasniegt ar dažādām mērcēm, bet vislabāk tie garšos kopā ar mērci, kas gatavota uz svaigu un saulē kaltētu tomātu bāzes. Līdzīgā veidā spageti un citas formas makaronos var pārvērst arī gurķus, baklažānus, bietes, ķirbjus, ābolus, kāpostus, kartupeļus un burkānus. No iegūtās masas var gatavot salātus, tos var fritēt vai kaltēt. 

Dārzeņu spageti gatavotāji: 

Nopērkams: interneta veikalā "Amazon", cena: 41.17 EUR bez piegādes izdevumiem.

Nopērkams: interneta veikalā "Amazon", cena: 21.78 EUR bez piegādes izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!