Foto: Shutterstock

Pelmeņi ir daudzu iecienīta izvēle reizēs, kad pēc darba moka vilka apetīte, bet gatavošanai vairs nav ne spēka, ne laika. Vislabāk, protams, garšo tieši mājās gatavoti, bēda tikai, ka pelmeņu veidošana ir laikietilpīgs process, Mums ir padomā lieliska ideja tiem, kuri vēlas baudīt iecienīto garšu salikumu plānā mīklas apvalciņā paslēptu, sulīgu gaļas pildījumu, izvairoties no pelmeņu lipināšanas.

Praksē pārbaudītu padomu ātrām ģimenes vakariņām atklāj vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere. Lai pagatavotu "slinkos pelmeņus", viņa iesaka izmantot veikalos nopērkamās kaneloni pastas caurulītes. Šādā gadījumā varēsi izlaist piņķerīgo pelmeņu mīklas gatavošanu, rullēšanu un formēšanu, tā vietā sarūpējot tikai maltās gaļas pildījumu.

Foto: Privātais arhīvs

Trektere iesaka maltajai gaļa pievienot kādu olu, nedaudz saldā krējuma un garšvielas pēc izvēles. Maltās gaļas pildījuma sagatavošana tev aizņems ne vairāk kā piecas minūtes. Kad tas paveikts, atliks vien sapildīt gaļu kaneloni caurulītēs – tas aizņems vēl pāris minūtes. Tas arī viss! Ātrie pelmeņu "brālēni" ir gatavi vārīšanai vai cepšanai!

Foto: Privātais arhīvs

Ar gaļu pildītās makaronu caurulītes var uzreiz likt verdošā ūdenī un vārīt 10–12 minūtes. Ieliekot kaneloni verdošajā ūdenī, gaļas masa uzreiz tiks "aprauta" un netecēs ārā no makaroniem. Domājot par priekšdienām, ar gaļu var sapildīt lielāku skaitu kaneloni, salikt maisiņos un novietot saldētavā.

Foto: Privātais arhīvs

Saldētus kaneloni, gluži kā pelmeņus, nepieciešamības gadījumā varēs izcelt no ledusskapja un 20–25 minūtes novārīt karstā ūdenī vai buljonā, pasniedzot ar skābu krējumu, kečupu, zaļumiem vai citām piedevām pēc izvēles.

Pildītos kaneloni var arī cept cepeškrāsnī – te atradīsi vairākas recepšu variācijas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!