Visierastākais veids, kā apgrauzdēt riekstus, ir cepeškrāsns. Tomēr tās uzsildīšana prasa laiku un ne vienmēr rieksti ir apgrauzdēti vienmērīgi. Laika taupības un veiksmīgāka rezultāta vārdā riekstu apgrauzdēšanai labs palīgs būs arī mikroviļņu krāsns.

Tā kā mikroviļņu krāsns uzkarst vienmērīgi no visām tās pusēm, riekstus tajā var apgrauzdēt samērā viegli. Tādā veidā nav jāgaida vismaz 15 minūtes, kā tas ir ar cepeškrāsni, vai regulāri jāmaisa, kā to dara, riekstus grauzdējot uz pannas. Tomēr, apgrauzdējot riekstus mikroviļņu krāsnī, galvenais, kas jādara – jāuzmana, lai tie nepārgatavotos, norāda Seriouseats.com speciālisti.

Apviļā grauzdējamos riekstus – ciedru, valriekstus, mandeles, zemesriekstus vai citus – eļļā un saber uz šķīvja. Pēc tam šķīvi liek mikroviļņu krāsnī un karsē pāris minūtes. Ciedru riekstiem pietiks vien ar pusotru minūti, bet lielākos riekstus var nākties grauzdēt četras minūtes. Lai būtu pilnīgi droši, ka visi rieksti būs apgrauzdēti vienādi, tos var apmaisīt ar 30 sekunžu intervālu – kad atskanējis mikroviļņu krāsns zvaniņš, vienkārši apmaisi riekstus un tos, kuri ir mazāk apbrūnējuši, pārliec uz šķīvja centru.

Kā pārliecināties, ka rieksti tiešām ir apgrauzdēti? Pirmais, kas nodod riekstu gatavību, ir smarža – ja virtuve sāk patīkami smaržot pēc riekstiem, tie ir apgrauzdējušies. Grauzdējot riekstus mikroviļņu krāsnī, tie var nebūt tik ļoti apbrūnējuši, kā darot to pašu cepeškrāsnī. Tāpēc par riekstu gatavību var pārliecināties, tos vienkārši nogaršojot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!