Foto: Shutterstock

Avokado ir izcili gards auglis – ja vien tas ir labi nogatavojies un mīksts. Diemžēl ir diezgan grūti nopirkt gatavus avokado un, lai tos ēstu, jāgaida pat trīs vai četras dienas. Lūk, vienkāršs triks, kā salīdzinoši ātri nogatavināt cietus avokado, lai varētu ēst jau nākamajā rītā brokastīs!

Lai ātri nogatavinātu avokado, būs nepieciešams papīra maisiņš, ābols un cieti avokado. Papīra maisiņā liec ābolu ar negatavajiem avokado un cieši jo cieši aizloki, lai maisiņš būtu noslēgts. Pēc tam maisiņu atstāj virtuvē uz nakti un ļauj augļiem pašiem paveikt maģiju.

Kāpēc tieši šis triks strādā? Ābolu izdala etilēnu (ethylene), dabisku gāzi (mēdz saukt par augļu hormonu), kas palīdz augļiem un dārzeņiem nogatavoties, norāda "Purewow". Šī iemesla dēļ nogatavināt var arī citus augļus un dārzeņus, kuri ir pārāk cieti – banānus, tomātus, bumbierus.

Taču, ja vajag panākt pavisam pretēju efektu, proti, ka augļi tik ātri nenogatavojas, glabā tos citu no cita pēc iespējas tālāk. Gatavi banāni ir tie, kas liek nogatavoties tomātiem, āboliem un citiem produktiem krietni pirms laika.

Kad vienkāršais triks apgūts un iegūti mīksti avokado, pagatavo tos kādā gardā receptē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!