Foto: Shutterstock

Lai arī cik rūpīgi mēs neapietos ar pavasarīgajiem dārzeņiem, pēc dienas vai divām, kas pavadītas ledusskapī, arī tie mēdz nedaudz apvīt. Taču tas nebūt nenozīmē, ka brokoļi, selerijas kāti vai sparģeļi nav ēdami. Kā uzfrišināt mazliet apvītušos dārzeņus, lai tie būtu kā svaigi?

Princips ir pavisam vienkāršs – tiem vajag mazliet mitruma un vēsuma. Vispirms brokoļiem, ziedkāpostiem, sparģeļiem vai selerijas kātiem nogriez pašu galiņu. Sagatavo lielāku burciņu vai bļodu, kurā ir vēss ūdens. Tad dārzeņus ar stingrajiem kātiņiem nostādi traukā ar ūdeni (gluži kā ziedus) un ieliec ledusskapī uz stundu. Dārzeņi uzņems tiem vajadzīgo mitrumu un būs gandrīz svaigi.

Foto: Shutterstock

Bet ko darīt, ja atdzīvināt vajag salātlapas, spinātus vai kādu mīkstāku dārzeni? Ar šiem svaigajiem produktiem rīkojies pavisam vienkārši – sagatavo bļodu ar ledusaukstu ūdeni un izmērcē zaļumu lapas vai dārzeņu gabaliņus tajā aptuveni 30 minūtes.

Kad dārzeņi atdzīvināti, laiks izmantot tos kādā gardā receptē no Tasty.lv pavārgrāmatas. Lūk, dažas idejas maltītēm ar brokoļiem, ziedkāpostiem, sparģeļiem un spinātiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!