Foto: Shutterstock

Kam gan nav gadījies, atverot cepeškrāsns durvis, novērot ainiņu, ka lielai daļa rūpīgi gatavoto pīrādziņu ir pavērušās maliņas, smīnā par taviem centieniem spīdinot savus speķzobiņus. Pīrāgu pabojātais skaistums būtu nieks, bet, diemžēl, pa atvērumu iztek arī sulīgais pildījums, tādēļ "smaidīgi" pīrāgi ir problēma, kas nodarbina ne vienu vien pavārmākslas entuziastu. Uzzini portāla Cālis.lv virtuves foruma dalībnieku pārbaudītos pīrāgu cepšanas trikus.

"Uz saspiežamās malas nedrīkst "trāpīt" pildījums vai ola. Kā arī pildījuma nedrīkst būt par daudz."

"Pīrādziņus netaisu pusmēness formā. Aizspiežu ciet, sānu malas savienoju un lieku uz plāts ar savienojuma vietu uz leju. Neviens pīrāgs nav atvēries un sanāk kā mazi kukulīši."

"Ar glāzi izspiežu aplīti, tad karoti pildījuma iekšā un aizspiežu maliņas kā pelmenim, tad galus aizvelku uz viduci, nogludinu, lieku otrādi, noapaļoju galus, lai sanāk klasiskā speķa pīrāga forma, un uz plāts virsū."

"No mīklas taisu bumbiņu, to saspiežu plakanu, ielieku pildījumu, malas saspiežu ciet, noloku tā, lai atrodas pīrāgam apakšā un ieveidoju formu."

"Nelieku maliņas kopā vienu otrai pretī, bet pārlieku pāri. Nu, piespiežu augšmaliņu kādu pusi cm no apakšmalas. Un apveļu uz šuves."

"Maliņas aizspiežu ar dakšas palīdzību - izskatās arī smuki tādas rieviņas. Un vaļā noteikti nenāk."

"Kad pīrāgi jau gozējas uz pannas, tad pirms apziežu ar olu, ar dakšiņu tos sadurstu. Tad man pīrāgi "nesmaida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!