Foto: Shutterstock

Tējas sēnes dzēriens ir lielisks slāpju veldzētājs karstajās vasaras dienā, turklāt tas ir ļoti veselīgs. Tējas sēnes dzērienu var raudzēt ar dažādām garšām un to var aromatizēt īsi pirms dzeršanas. Lai dažādotu garšas, izmanto vairākus paņēmienus. Kādi tie ir? Atbild portāls econet.ru.

Izvēlies dažāda veida tējas


Atkarībā no tā, ar kādu tēju tiks piebarota tējas sēne, izmainīsies dzēriena garša. Var izmantot melno tēju, balto tēju, zaļo tēju, sarkano tēju, un katra no tējām veido atšķirīgu garšas buķeti. Eksperimentē un atrodi sev vispatīkamākās garšas.

Izmaini dzēriena raudzēšanas ilgumu


Visveselīgākais tējas sēnes dzēriens ir tāds, kas ir mazāk salds un kas vienlaicīgi ir skābāks. Raudzēšanas dienu ilgums var būt no 7 līdz 30 dienām. Pēc septītās dienas dzērienu var pagaršot un izvērtēt tā garšu. Lai pagaršotu, neizmanto metāla karoti, bet kokteiļa salmiņu.

Kad dzēriens sasniedzis optimālo salduma un skābuma garšas balansu, nolej to atsevišķā traukā (pudelē, burkā vai krūkā) un glabā ledusskapī. Šo dzērienu var tagad papildus aromatizēt.

Aromatizē tējas sēnes dzērienu


Dzērienu var aromatizēt, izmantojot divus paņēmienus: pirms dzeršanas dzērienu samaisa ar aromatizētājiem un izdzer vai dzērienu samaisa ar aromatizētājiem un atstāj dzērienu fermentēties otro reizi. Šajā gadījumā garša kļūs intensīvāka, piesātinātāka. Tējas sēnes dzērienu var aromatizēt ar augļiem, augļu sulām, garšaugiem un garšvielām.

Augļi var būt gan svaigi, gan saldēti, gan žāvēti. Augļus pievieno dzērienam, lai tie būtu 10 - 30%, bet tējas sēnes dzēriens 70 - 90%.

Augļu sulas pievieno 10 - 20%, tējas sēnes dzērienu saglabājot 80 - 90%.

Ja nolem izmantot garšaugus un garšvielas, tad eksperimentē, lai atrastu savai garšai atbilstošākās attiecības un proporcijas: vai tas būs viens zariņš ar baziliku vai tikai viena lapiņa.

Ja aromatizēšanai izmanto, piemēram, mandeļu vai vaniļas ekstraktu, tad pievieno apmēram ceturto daļu tējkarotes ekstrakta glāzei dzēriena. Ja garšu vēlies intensīvāku, tad pievieno papildus dažus pilienus.

Visas šīs piedevas var savā starpā sajaukt un veidot nebijušu garšas buķeti: mellenes ar kanēli, zemenes ar baziliku, ķiršus ar mandeļu ekstraktu, bumbierus ar mandeļu ekstraktu, ābolu sulu ar kanēli, citronu sulu ar ingveru un ananāsu sula, lavandu ar kumelītēm, utt. Ļaujies fantāzijai un sezonas piedāvājumam! Ja dzērienam ļausi fermentēties otro reizi, garšas buķete attīstīsies un kļūs intensīvāka.

Piedāvājam 10 dažādas idejas dzērieniem, kuri tevi atsvaidzinās, dos uzmundrinājumu un rūpēsies par tavu veselību:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!