Foto: Shutterstock
Kraukšķīga, aromātiski pikanta grauzdēta maizīte ar ķiplokiem, zaļumiem un sieru. Fantastiska uzkoda, kad gribas "piesiet dūšu". Maizīti cep veselu un, kad tā gatava, sagriež gabaliņos.

Būs vajadzīgs viens bagetes vai čabatas kukulis, viena ķiploka galviņa, sauja ar zaļumiem (pētersīļi, baziliks vai citi zaļumi, kas garšo), 100 ml olīveļļas, 100 g kūstoša siera, 20 g cietā siera.

Blendera traukā liek izlobītas ķiploku daiviņas, pievieno zaļumus, uzlej olīveļļu un visu sablendē vienmērīgā mērcē. Pārgriež maizes kukuli gareniski gandrīz uz pusēm, veidojoties it kā "grāmatiņai" (nepārgriežot to līdz galam). Abas maizes puses bagātīgi aplej ar ķiploku eļļu. Pāri palikušo eļļu var glabāt ledusskapī un izmantot nākamajām siermaizēm.

Maizītei uzkaisa nedaudz sāli, svaigi maltus melnos piparus un saloka maizi kopā kukulī, kuru ietin folijā un cep karstā cepeškrāsnī (200°C) 10 minūtes.

Tikmēr sarīvē labi kūstošu sieru, piemēram, sauso mocarellu. Maizīti izņem no krāsns, atver foliju un kukulīti, to pārgriežot uz pusēm līdz galam. Pa virsu karstajai maizei kaisa rīvēto sieru, uzrīvē nedaudz aromātiska cietā siera, piemēram, parmezāna. Liek sagatavotās maizes uz ietaukotas panniņas un turpina cept 200°C krāsnī 15 minūtes, līdz siers izkusis un maizīte kraukšķīga.

Noskaties video un pārliecinies, cik tas ir ļoti vienkārši.

Izcepto ķiploku maizīti tu vari pasniegt arī kā pie piedevu salātiem, zupām un biezeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!