Foto: Shutterstock
Ziema iet roku rokā ar sildošiem un veselīgiem dzērieniem. Un te nu nekādi neiztikt bez ingvera. Bez tam, svaigā un aromātiskā ingvera sakne var tikt izmantota ne vien pašsajūtu uzlabojošu dzērienu pagatavošanai, tā piešķir eksotisku garšas niansi arī dažādiem ēdieniem. Ir tikai viena problēma – sakne, nepareizi uzglabāta, ātri savīst un kļūst stiegraina, zaudējot kraukšķīgumu un labās garšas īpašības. Pateicoties "Thekitch.com", noskaidrojām, kā visefektīvāk novērst šo problēmu.

Kā izvēlēties ingveru?


Jau veikalā jāpievērš uzmanīgi jānovērtē, vai ingvers ir gana svaigs. Tā miziņai ir jābūt gludai un stingrai. Paņemot rokā, tev ir jāsajūt ingvera saknes svars – ja tā šķiet pārāk viegla vai izskatās krunkaina, iespējams, ingvers ir sažuvis, tādēļ labāk šoreiz atstāj to veikala plauktā.

Kā uzglabāt ingveru?


Ir dzirdētas dažādas metodes, kā ingveru ilgāk saglabāt svaigu. Vieni to iesaka ielikt burkā un pārliet ar degvīnu, citi samitrinātā papīra dvielī ietītu ingvera sakni uzglabā ledusskapī. Jāteic, ka šīs metodes, protams, ir iedarbīgas, bet ir kāds paņēmiens, kas ļaus ingveru saglabāt svaigu vēl ilgāk.

Proti, nemizotu ingvera sakni ievieto vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā, no kura pirms aizvēršanas maksimāli izspied gaisu. Ja ingveram ir nogriezts gals, griezuma vietu pirms ievietošanas maisiņā rūpīgi nosusini ar papīra dvieli. Šādi iepakotu ingveru varēsi ilgstoši uzglabāt ledusskapja dārzeņu un augļu nodalījumā.

Cepeškrāsnī ceptas cūkas ribiņas saldskābā mērcē

Foto: Shutterstock


Cūkas ribiņu recepti saldskābā mērcē iesaka portāla "Cālis" lietotājs Rakaris.

Lasīt vairāk

Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru

Foto: Vida Press


Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru


Veselīgu dzēriena recepti iesaka šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press


Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Ziedkāposti Singapūras gaumē


Ziedkāposti Singapūras gaumē garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pieliekot vien nedaudz pūles, ar mājās gatavotu ēdienu var radīt restorāna sajūtu!

Lasīt vairāk

Mājās marinēts ingvers

Foto: Shutterstock


Ingvers jāmarinē pašiem, jo "to, ko tirgo veikalos, var saukt vienīgi par izejvielu ķengāšanu," pārliecināts Tasty.lv lasītājs HC, kurš piedāvā savu ingvera marinēšanas recepti.

Lasīt vairāk

Sildošā burkānu biezeņzupa ar ingveru

Foto: iStock


Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock


Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Vistas cepetis ar ingveru un kariju


Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.

Lasīt vairāk

Kimči - marinēti kāposti korejiešu gaumē

Foto: Shutterstock


Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.

Lasīt vairāk

Mājās gatavota ingvera limonāde

Foto: Shutterstock


Atspirdzinoša, turklāt ļoti veselīga ingvera limonādes recepte.

Lasīt vairāk

Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām


Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Saldskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums – saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili – asumu, bet grauzdētas sezama sēklas – pārsteiguma momentu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!