Foto: Shutterstock
Omlete ir viens no tiem brīnumainajaiem ēdieniem, ko var pasniegt gan brokastīs, gan pusdienu pārtraukumā kā spēcinošu uzkodu, kā arī pret to neviens neiebildīs steidzīgās vakariņās, kad nav laika stāvēt pie plīts vai arī vienkārši negribas neko sarežģītu. Kas gan varētu būt vienkāršāks kā izcept omleti? Tomēr zinot dažus sīkumus, omlete sanāks glītāka un garšīgāka.

Vispirms liek karsēties sausu pannu, bez taukvielām. Tikmēr sagatavo olas.
Katram ēdājam parasti ņem 2 vai 3 olas. Tās iesit bļodiņā, pieber nedaudz sāls un melnos piparus. Ļoti svarīgi ir olas nepārkult, tās jāmaisa ļoti mierīgi, maigi, cenšoties neiesist tajās pārāk daudz gaisa. Ir nepieciešams tikai samaisīt baltumu ar dzeltenumu. To ļoti labi var izdarīt ar dakšiņu.

Kad panna ir karsta, uzlej apmēram pusi tējkarotes ar eļļu un uzliek nelielu gabaliņu sviesta. Eļļa neļaus sviestam degt, bet sviests dos omletei to īsto, pareizo garšu.

Pannai jābūt karstai, kad uz tās uzlej olas. Mirkli ļauj olām cepties, pēc brīža gar malām izveidosies neliela sacepusies maliņa. To ar pannas lāpstiņu vai karoti pastumj uz centru, vienlaicīgi grozot pannu tā, lai atbrīvotajā vietā ietecētu jēlās olas masa.

Ļoti svarīgi pannu noņemt no uguns pirms visa ola ir sarecējusi. Virsai joprojām ir jābūt mitrai. Laba omlete ir mīksta un sulīga, tā nedrīkst būt sausa un pārcepta. Turklāt karsto olu salokot, tā turpinās cept joprojām mīksto olas daļu.

Ja vēlas īpaši kvalitatīvu omleti, šķīvim ir jābūt siltam. Omleti no pannas noņem virs šķīvja. Ar karoti to no tālākās malas sāk locīt, rullēt, sarullēto omleti beigās izstumjot uz šķīvja. Grezno ar zaļumiem, rīvētu sieru. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!