Kā izcept perfektas kartupeļu skaidiņu pankūkas?
Foto: Shutterstock

Domāju daudzi man piekritīs, ja apgalvošu, ka skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas ir viens no garšīgākajiem kartupeļu ēdieniem. Lai arī to mīkla gandrīz sastāv tikai no kartupeļiem, tieši tādēļ tās nemaz nav tik viegli izcept. Lai pankūkas būtu perfektas, ir jāievēro daži principi. Kādi tie ir?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Neapšaubāmi, jo miltaināki būs kartupeļi, jo gardākas un vieglāk izcepamas būs pankūkas. Tātad jāizvēlas pēc iespējas miltainākie kartupeļi, piemēram, Imanta, Adretta, Vineta, Finka, Mandaga šķirnes.

Rīvētos kartupeļus nospiež ļoti sausus, sulu nostādina un kartupeļu cieti, kas izsēžas sulas trauka apakšā, pievieno atpakaļ rīvētajiem kartupeļiem. Kartupeļiem pievieno sāli un, ar ēdamkaroti veidojot plācenīšus, cep karstā eļļā. Taukvielas nedrīkst žēlot. Jācenšas pankūkas apgriezt tikai vienu reizi, tādēļ pacietīgi jāgaida, līdz pankūkas apakša nobrūnē.

Ja ir iespēja, uz pannas pankūkas tikai apbrūnina, pēc tam pannu pārliek cepeškrāsnī un pabeidz cepšanu cepeškrāsnī. Tādējādi pankūkas vismazāk tiks traumētas.

Ja vēlas, kartupeļiem var pievienot sīpolus, taču tad būs nepieciešams pievienot arī olu, jo sīpoli izjauks kartupeļu dabīgo lipīgumu. Tā kā ola sašķidrina mīklu, ir nepieciešams pievienot saistvielu. Milti pankūkas padarīs pārāk smagas un ne tādas, kādas mēs tās gribētu uz šķīvja, tādēļ lieliski noderēs rīvmaize, kura cepoties veido kraukšķīgu garoziņu.

Pirms pasniegšanas pankūkas uz mirkli liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas. Tomēr nedrīkst uz papīra tās turēt pārāk ilgi, jo tās var ātri zaudēt kraukšķīgumu.

Piedāvājam septiņas Tasty pavārgrāmatas kartupeļu pankūkas. Izvēlies vienu no receptēm un rīko kartupeļu pankūku balli!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi Rīvmaize
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form