Foto: Shutterstock
Domāju daudzi man piekritīs, ja apgalvošu, ka skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas ir viens no garšīgākajiem kartupeļu ēdieniem. Lai arī to mīkla gandrīz sastāv tikai no kartupeļiem, tieši tādēļ tās nemaz nav tik viegli izcept. Lai pankūkas būtu perfektas, ir jāievēro daži principi. Kādi tie ir?

Neapšaubāmi, jo miltaināki būs kartupeļi, jo gardākas un vieglāk izcepamas būs pankūkas. Tātad jāizvēlas pēc iespējas miltainākie kartupeļi, piemēram, Imanta, Adretta, Vineta, Finka, Mandaga šķirnes.

Rīvētos kartupeļus nospiež ļoti sausus, sulu nostādina un kartupeļu cieti, kas izsēžas sulas trauka apakšā, pievieno atpakaļ rīvētajiem kartupeļiem. Kartupeļiem pievieno sāli un, ar ēdamkaroti veidojot plācenīšus, cep karstā eļļā. Taukvielas nedrīkst žēlot. Jācenšas pankūkas apgriezt tikai vienu reizi, tādēļ pacietīgi jāgaida, līdz pankūkas apakša nobrūnē.

Ja ir iespēja, uz pannas pankūkas tikai apbrūnina, pēc tam pannu pārliek cepeškrāsnī un pabeidz cepšanu cepeškrāsnī. Tādējādi pankūkas vismazāk tiks traumētas.

Ja vēlas, kartupeļiem var pievienot sīpolus, taču tad būs nepieciešams pievienot arī olu, jo sīpoli izjauks kartupeļu dabīgo lipīgumu. Tā kā ola sašķidrina mīklu, ir nepieciešams pievienot saistvielu. Milti pankūkas padarīs pārāk smagas un ne tādas, kādas mēs tās gribētu uz šķīvja, tādēļ lieliski noderēs rīvmaize, kura cepoties veido kraukšķīgu garoziņu.

Pirms pasniegšanas pankūkas uz mirkli liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas. Tomēr nedrīkst uz papīra tās turēt pārāk ilgi, jo tās var ātri zaudēt kraukšķīgumu.

Piedāvājam septiņas Tasty pavārgrāmatas kartupeļu pankūkas. Izvēlies vienu no receptēm un rīko kartupeļu pankūku balli!

Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Foto: Shutterstock

Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.

Lasīt vairāk

Slinkās kartupeļu pankūkas ar krējumu

Foto: J.Roze

Zeltainas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām, pagatavojamas nieka 20 minūtēs. Baudi tās ar krējumu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru

Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru un papriku

Foto: iStock

Ko pagatavot vakariņās pēc darba, lai viss vakars nebūtu jāpavada pie plīts un varētu veltīt laiku ģimenei? Šīs kartupeļu pankūkas var izcept 20 minūtēs, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam arī iesācējiem.

Lasīt vairāk

'Sencītis' jeb Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu

Foto: Shutterstock

"Sencītis" jeb gardās kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!