Foto: Shutterstock
Lai gan varētu šķist, ka nav vienkāršāka ēdiena par kotletēm, ne vienmēr un ne visiem izdodas tās izcept sulīgas un gardas, jo tas ir visai kaprīzs ēdiens, to apliecinās lielākā daļa saimnieču. Uzzini, kā izcept supersulīgas un mīkstas kotletes, kuras apskaustu pat tava vecmāmiņa.

Lai izceptu patiešām gardas kotletes, gaļa jāmaļ pašiem, turklāt vislabāk garšo tieši jauktas gaļas kotletes - treknai cūkgaļai pievieno liesu liellopa gaļu. No treknuma nevajadzētu vairīties, jo tieši tas kotletes padara sulīgas un garšīgas, pārliecinātas pieredzējušas saimnieces. Ja gaļa ir nepietiekami trekna, masai var pievienot skābu krējumu, iesaka kāda "Cālis.lv" virtuves foruma lietotāja. Daudzas saimnieces uzskata, ka krējums ir obligāta kotlešu masas sastāvdaļa, kas "mīkstina" gaļu. Šim nolūkam derot arī piens.

Bieži vien, cepot kotletes, gaļai mēdz pievienot smalki sarīvētu svaigu kartupeli vai pienā mērcētu baltmaizi. Garšas uzlabošanai gaļu var sajaukt arī ar rīvētiem kabačiem, burkāniem vai ķirbjiem. Šādā veidā ķirbjus var iemānīt arī tiem, kas apgalvo, ka viņiem ķirbis negaršo.

Svarīgi, ka kotlešu masa ir kārtīgi jāizmīca, vismaz piecas minūtes, galu galā "izsitot gaisu", t.i., masu izceļ no bļodas un no visa spēka triec atpakaļ traukā, pāris reizes šo darbību atkārtojot.

Ja gaļai pievieno olas, var izmēģināt likt tikai olas dzeltenumu, jo olas baltums padarot kotletes cietākas, zina stāstīt kāda cita "Cālis.lv" Virtuves noslēpumu foruma dalībniece.

Lai kotletes būtu sulīgākas un gaisīgākas, masai var pierīvēt ļoti aukstu sviestu.

Svarīgs ir arī cepšanas process: gaļu cep uz stipri sakarsētas pannas, apcep no vienas puses, tad kotleti apgriež un samazina liesmas stiprumu. Pannai uzliek vāk un cep, kamēr kotletes gatavas. Strauji apcepot, kotletēm veidosies cietāka garoziņa, savukārt iekšpuse būs sulīgāka.

Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci

Foto: Shutterstock
Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Slinkie kāpostu tīteņi

Foto: Shutterstock
Slinkie tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes

Foto: Shutterstock
Tasty
ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.

Lasīt vairāk

Grilētas kotletes

Foto: Shutterstock
Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas ligzdiņas ar sēņu un siera pildījumu

Foto: mosfood
Reizēm gadās tādas dienas, kad nav ne spēka, ne iedvesmas radīt jaunus virtuves brīnumus. Tādās reizēs man palīdz maltā gaļa, raksta Milēdija.

Lasīt vairāk

Vistas filejas kotletes ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock
Sātīgās un gardās vistas filejas kotletes ar ķiplokiem. Piemērotas ēšanai gan pie kartupeļiem, gan rīsiem, gan griķiem, gan makaroniem. Piedevās labi garšos jogurta mērcīte.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas kotletes itāļu gaumē - ar tomātu, mocarellas un anšovu cepurēm

Foto: MosFoodNews
Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!