Foto: Kadrs no video
Katrs, kurš kaut reizi gatavojis pīrādziņus vai pelmeņus, zinās teikt, ka piņķerīgākais un laikietilpīgākais process ir pildījuma iemānīšana mīklā. Šis darbiņš bieži vien sokas ne tik veikli, kā gribētos, jo īpaši, gatavojot maza izmēra mīklas izstrādājumus, kas paredzēti vienam kumosam. Tādēļ mēs nolēmām tev nākt talkā, iesakot noderīgu triku, kā radoši izmantot visparastāko ledus saldēšanai paredzēto trauciņu.

Lai turpmāk tu ar pašgatavotiem pelmeņiem vai siltiem pīrādziņiem varētu mieloties daudz biežāk, liec aiz auss vienkāršu ieteikumu, kas aizgūts no "Twisted".

Pelmeņu vai mini pīrādziņu gatavošanas process noritēs daudz ātrāk un vienkāršāk, ja ņemsi talkā ledus saldēšanai paredzēto trauciņu, kas atrodams teju katrā ledusskapī.

Darba gaita

Izrullē mīklu. Gatavojot pīrādziņus, īpaši ātram rezultātam izmanto atlaidinātu saldēto, kārtaino mīklu vai veikalā iegādātu rauga mīklu, savukārt klasisku pelmeņu mīklu un pildījumu ātri un vienkārši var pagatavot, sekojot šīs receptes norādījumiem. Kad mīkla izrullēta, to ar asu nazi sagriež divās kvadrātveida loksnēs, kas pēc izmēra ir nedaudz lielākas kā ledus saldējamais trauks.

Vienu mīklas loksni klāj virs ledus saldējamā trauka un ar pirkstiem iedziļina mīklu iedobēs, lai rastos vieta pildījumam. Liek iedobēs sagatavoto pildījumu. Lūk, iedvesma pāris pildījumu variantiem:

  • Desa, siers, tomātu mērce, picas garšviela;
  • Maltā gaļa, sīpoli, sāls, pipari, siers;
  • Vārīta vistas gaļa, sīpoli, paparika, krēmsiers, siers, meksikāņu garšviela;
  • Bešamela mērce (recepti meklē te), siers, šķiņķis;
  • Blanšēti spināti ar rikotu;
  • Vārīts iebiezinātais piens;
  • Ievārījums;
  • Sarīvēti āboli ar cukuru un kanēli.

Kad pildījums "satupināts ligzdiņās", pārziež visas mīklas maliņas ar sakultu olu, liek virsū otru izrullēto mīklas plāksni un, izmantojot, mīklas rulli, cieši norullē virspusi, lai abas mīklas plāksnes saliptu kopā.

Tad atliek vien ar asu nazi nogriezt liekās mīklas maliņas, otrādi apgriežot trauku, izgāzt pīrādziņu vai pelmeņu sagatavi uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un atdalīt gabaliņus vienu no otra ar nazi, vai – vēl labāk – picas rullīti.

Pelmeņus apcep uz pannas, līdz tie zeltaini vai vāra, liekot verdošā sālsūdenī, bet mini pīrādziņus pārziež ar olu, pārkaisa ar rīvētu sieru, garšaugiem vai sēkliņām un cep 15 minūtes iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī.

Lūk, pīrādziņu gatavošanas video padoms ierosmei:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!