Foto: Shutterstock
Saule mūs sāk priecēt arvien biežāk, un tas nozīmē, ka pēdējais laiks domāt par saldētavas, pagraba un pieliekamā ziemas krājumu realizāciju. Lai rūpīgi sagatavotās saldētās baravikas, marinētās beciņas vai kaltētas sēnes "nenogrimtu" aizmirstībā, tā arī nesagaidot savu "zvaigžņu stundu", izmanto tās jau tuvākajā laikā. Šis recepšu apkopojums kalpos tev kā iedvesma, pierādot, ka sēnes var izmantot ne tikai ierastās mērces pagatavošanai.

Nebēdā, ja tavā ledusskapī nav šādu ziemas krājumu - vari pašmāju dabas veltes aizstāt ar veikalā nopērkamajiem šampinjoniem, austersēnēm vai šitake sēnēm.

Sēņu risoto

Foto: Vida Press
Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra, - gailenēm, šampinjoniem, bekām!

Lasīt vairāk

Marinētu baraviku salāti ar āboliem

Foto: Shutterstock
Ļoti sātīgi salāti ātrām pusdienām.

Lasīt vairāk

Spageti ar sēnēm un kausēto sieru

Foto: Shutterstock
Ļoti sātīgi spageti ar sēnēm un kausēto sieru saldkrējuma mērcītē.

Lasīt vairāk

Siera zupa ar baravikām

Foto: Shutterstock
Siera zupa ar baravikām -  sātīga
zupa kārtīgai ēdienreizei
.

Lasīt vairāk

Cukini un kartupeļu sacepums ar sēnēm

Foto: Shutterstock
Sēņu - cukini sacepums, kas pasniegts ar gardu jogurta mērci, būs garda atvasaras maltīte.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Foto: Shutterstock
Kabači ar sēnēm - gardām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Cepta teļa gaļa ar baravikām

Foto: Shutterstock
Cepta teļa gaļa ar baravikām - pamatēdienam vai gardai uzkodai. Pasniedz ar svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Baraviku zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Garda un ļoti sātīga grūbu un baraviku zupa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!