Foto: Shutterstock

Kafijas dzirnaviņas ir viens no tiem lieliskajiem virtuves palīgiem, kas palīdz mums ne vien katru rītu baudīt svaigi maltu kafiju, bet arī saberzt cukura graudus smalkā pūdercukurā un samalt pat piparus reizēs, kad gribam pagatavot īpašus garšvielu maisījumus. Tomēr, tā kā elektriskā ierīce prasa lielu rūpību tās kopšanā, aizķērušos piparu putekļus, kafijas graudiņus vai pūdercukuru bieži vien neizdodas pilnībā iztīrīt no dzirnaviņām. Kā panākt to, ka dzirnaviņas ir pilnīgi tīras un nesmaržo pēc pēdējiem maltajiem produktiem?

Triks ir pavisam vienkāršs – cieti rīsu graudiņi. Samaļot dzirnaviņās nedaudz nevārītus rīsus, tie savāks aromātus un iepriekš malto sastāvdaļu paliekas, norāda Popsugar.com. Un nevajadzēs cīnīties ar ūdens strūklām un mitrām lupatiņām, lai dzirnaviņas nepakļautu pārlieku lielai mitrināšanai.

Kas jādara? Saber kafijas dzirnaviņās vienu līdz divas ēdamkarotes cietus, nevārītus rīsus un samal tos 15-30 sekundes. Kad rīsi ir rupja pūdera konsistencē, malšanu pārstāj. Rīsus izkrati no kafijas dzirnaviņām. Dzirnaviņu vāciņu noskalo zem ūdens strūklas, bet pašas dzirnaviņas izslauki ar mitru virtuves dvielīti. Rezultātā kafijas dzirnaviņas būs atbrīvotas no liekajām smaržām un kafijas, piparu vai citiem krikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!