Foto: Shutterstock
Sācies ķiršu laiks! Kā teiktu dzejnieks – mēs esam kā strazdi, vienmēr ķirsī! Bet reizēm acis lielākas par vēderu. Kā uzreiz neapēstos ķiršus saglabāt svaigus un sulīgus apēšanai vēlākam laikam? Lūk, daži knifiņi.

Tikai skaistie un veselie

Kad atnesat ķiršus mājās, tos vispirms rūpīgi jāpārlasa. Te likums ir nežēlīgs, bet taisnīgs: izdzīvo tikai skaistie un veselie ķirši. Visus iebojātos ķiršus jāizmet, visus saspiestos pēc nomazgāšanas var savārīt ķīselī vai sulā.

Ķiršu šķirošana

Ķiršus, ko ēdīsiet uzreiz, nomazgājiet – un uz priekšu, lai dzīvo ķiršu prieki! Ķiršus, ko ēdīsiet vēlāk, lieciet ledusskapī. Nekādā gadījumā nemazgājiet un, ja tiem ir kātiņi, neraujiet tos nost! Labākais veids, kā palielināt svaigu ķiršu ilgmūžību, ir pārliecināties, ka tie paliek pēc iespējas sausāki. Ja ķirši ir mitri, pirms likšanas ledusskapī tos jāapžāvē uz papīra vai kokvilnas dvielīša.

Kā ķiršus glabāt ledusskapī

Ja ledusskapī ir pietiekami daudz vietas, vislabāk ķiršus likt pēc iespējas platākā un plakanākā traukā, kurā vispirms ieklāj papīra dvieli. Ja ķiršus var glabāt vienā kārtā – vispār ideāli. Taču parasti jau tas nav iespējams. Tad jāatceras, ka, jo mazāk kārtās ķirši tiks glabāti, jo labāk, un sartp katru ķiršu kārtu un traukā apakšā jāklāt virtuves dvieļa kārta, kas uzsūc visu iespējamo mitrumu.

Cik ilgi ķiršus var uzglabāt

Pārlasītus, veselus, nebojātus un nemazgātus ķiršus, kas domāti ēšanai uzreiz, istabā var turēt diennakti. Pareizi uzglabāti ķirši ledusskapī var glabāties pat nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!