Foto: Shutterstock
Iebiezināto pienu var pagatavot arī mājās, turklāt tas aizņems tikai 15 minūtes. Mājās vārītajam iebiezinātajam pienam vari pievienot smaržīgos vaniļas pāksts graudiņus, tad tavs gardums būs ekskluzīvs, veikalā nenopērkams.

Sastāvdaļas: 200 g piens, 200 g pūdercukurs, 20 g saldais krējums, 1 vaniļas pāksts.

Pagatavošana: katliņā ar augstām malām ielej pienu, krējumu un pievieno cukuru, vaniļas pāksts graudiņus, izmaisi. Augstas malas būs vajadzīgas tādēļ, ka varīšanas laikā pienam veidosies ļoti daudz putu. Uz lēnas uguns uzvāri pienu. Kad piens sāk vārīties, pagriez uguni intensīvāku un vāri tieši 10 minūtes. Piens spēcīgi putos!

Pēc 10 minūtēm piens joprojām būs šķidrs. Neuztraucies, tā tam jābūt. Noņem katliņu no uguns un ļauj pienam atdzist. Atdzišanas laikā piens sabiezēs. Kad piens vairs nav karsts, to ielej burkā, noslēdz ar vāku un liec ledusskapī. Piens joprojām turpinās biezēt. Tu iegūsi apmēram 200 gramus iebiezinātā piena.

Vārot pienu 10 minūtes, tu iegūsi iebiezināto pienu, kura konsistenci varētu salīdzināt ar veikalā nopērkamo iebiezināto pienu. Ja pienu vārīsi 20 minūtes, varēsi gatavot īrisa konfektes.

Kārumniekiem dažas receptes ar iebiezināto pienu no Tasty.lv plašās pavārgrāmatas.

Aveņu kēksiņi

Foto: Shutterstock

No iebiezinātā piena var izcept gardos aveņu kēksiņus. Var izmantot gan svaigas avenes, gan saldētas. Ja lieto svaigās avenes, tad dažas noglabā kēksiņu rotāšanai. Kēksiņus var arī izrotāt, pirms pasniegšanas viegli pārkaisot ar pūdercukuru. No dotā produktu daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Dievīgais siera kūkas saldējums

Foto: DELFI

Viens no iecienītākajiem vasaras svētku kārumiem mūsu ģimenē ir neceptā siera kūka ar dažādām sezonas ogām, tādēļ, kad pagājušajā nedēļā žurnālā Ieva ieraudzīju Lauras Dumberes recepti siera kūkas saldējumam ar upenēm, man prātā iešāvās uzreiz divas domas. Pirmā - o, man ledusskapī aizkavējušās trīs citronu krēmsiera kārbiņas, kas gaidīt gaida garšīgu pielietojumu, bet otrā - kā man pašai neienāca prātā, ka to kūku var saldēt?!

Lasīt vairāk

Ķirbju gotiņas

Kad vīrs stāsta savas bērnības atmiņas, kad varēja kilogramu "Gotiņu" konču apēst, man ieplešas acis, un grūti noticēt, jo es pati, cik vien sevi atceros, maksimums divas konfektes esmu varējusi apēst. Maksimums! Parasti pat vienu apēst ir bijis grūti, lai gan nav tā, ka man negaršotu, bet - kaut ko tik saldu un tik daudz... Un nekas nav mainījies. Tās ir konfektes, ko man gribas reti un maz.

Lasīt vairāk

Trauslie 'Riekstiņi' ar iebiezinātā piena pildījumu

Foto: Shutterstock

Gaidītākais našķis bērnu ballītēs - smilšu mīklas "Riekstiņi" ar iebiezinātā piena pildījumu.

Lasīt vairāk

Vafeles pildītas ar kondensēto pienu

Foto: Shutterstock

Vafeles pildītas ar kondensēto pienu - kraukšķīgs našķis svētkiem un ikdienai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!