Foto: Shutterstock
Gaļas čipsi – īstiem vīriem paredzēta uzkoda, kas īpaši labi smeķē kombinācijā ar glāzi vēsa alus. Kādēļ gan šo delikatesi pirkt veikalā, ja gaļas čipsus itin vienkārši var pagatavot mājās, ne vien ieekonomējot naudu, bet arī izvairoties no krāsvielām un konservantiem.

Lai pagatavotu gaļas čipsus, tev, protams, būs nepieciešama gaļa. Šim nolūkam vari izvēlēties gan liellopa, gan cūkas vai, piemēram, brieža gaļu. Jāielāgo tikai tas, ka gaļas gabalam noteikti jābūt liesam, tādēļ viena no labākajām (bet ne vienīgā) izvēlēm ir fileja, skaidro portāls "Men's Health".

Aptuveni puskilogramu smago gaļas gabalu uz stundu liec saldētavā, lai gaļa sastingtu un būtu vieglāk sagriežama. Tad izņem gaļu no saldētavas un ar superasu nazi veikli sagriez cik vien iespējams plānās šķēlītēs.

Ja šķēles tomēr padevušās pārlieku biezas, vēl viss nav zaudēts – izklapē tās ar gaļas āmura plakano pusi.

Kad gaļa sagriezta, to liek traukā un pārlej ar marinādi. Šajā brīdī paveras plašas iespējas improvizēt, piešķirot gabaliņiem sev tīkamākās garšu notis un vēlamo asuma pakāpi.

  • Ideja vienkāršai marinādei: bļodiņā sajauc brūno cukuru (5 ĒK), četras caur spiedi izspiesta ķiploka daiviņas, sojas mērci (4 ĒK), pievienojot arī sulu no viena citrona un sezama vai sinepju sēkliņas (2 ĒK).

Ja vēlies, lai gaļas čipsi iemantotu kūpinājumam raksturīgu aromātu, pievieno marinādei arī karotīti šķidro dūmu. Īsti piemērotas gaļas čipsu marinādes sastāvdaļas būs arī Vusteras mērce, terijaki mērce un BBQ mērce dažādās kombinācijās. Te atradīsi receptes vēl septiņām gaļas marinādēm.

Kad gaļas šķēlītes ir pārlietas ar marinādi, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz divām stundām vai uz visu nakti.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo cepamās veidnes, izklājot tās ar cepamo papīru.

Gaļu izņem no ledusskapja. Katru gabaliņu nosusina ar papīra dvieli un liek uz plāts, atstatus vienu no otra.

Gaļu liek krāsnī un cep 10-12 minūtes, tad izņem plātis no krāsns un samazina temperatūru līdz 90 grādiem, iesaka portāls "Thriftyfoods".

Kad krāsns atdzisusi līdz 90 grādiem, atkal liek plātis krāsnī un gaļu kaltē aptuveni trīs stundas.

Izņem plātis no krāsns, atdzesē un bauda gardos gaļas čipsus, kraukšķinot šķēlīti pēc šķēlītes!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!