Foto: Shutterstock
Pagatavot vaniļas ekstraktu ir ļoti vienkārši. Tas pat ir ļoti eknomiski, turklāt pašgatavots vaniļas ekstrakts ir simtprocentīgi dabīgs produkts, nekādas ķīmijas. Kā tad gatavot ekstraktu?

Lai pagatavotu vaniļas ekstraktu, ir nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas: vaniļas pākstis un degvīns. Pasaulē vaniļu audzē dažādās valstīs, viskvalitatīvākās vaniļas pākstis audzē Madagaskarā. Vai tu zināji, ka vaniļas pākstis ir orhidejas ziedu pākstis, kuras iegūst ziedus apputeksnējot ar rokām?

Izvēlies nelielu 200 ml pudelīti, kuru var cieši noslēgt. Tev vajadzēs 3 vaniļas pākstis un 200 ml degvīna. Ar virtuves šķērēm pārgriez vaniļas pākstis garenvirzienā uz pusēm, atstājot pie kātiņa pāksti nepārgrieztu. Liec pākstis pudelītē, nosedz pilnībā ar degvīnu. Pudelīti noslēdz un kārtīgi sakrati. Glabā vaniļas uzlējumu tumšā, vēsā vietā apmēram 2 mēnešus, pudelīti ik pa laikam sakrati. Šāds ekstrakts ir derīgs vairākus gadus. Degvīnu ik pa laikam var papildināt. Pirms lietošanas ir kārtīgi jāsakrata.

Ievietojot pārgrieztu vaniļas pāksti cukurā un to glabājot cieši noslēdzamā traukā, var iegūt aromātisku vaniļas cukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!