Foto: Privātais arhīvs
Trauslie un gaisīgie bezē cepumiņi ir gardēžu iecienīts našķis, kas patīkami nokraukšķ un tad vien kūst mutē, uzdzerot malciņu siltas tējas vai aromātiskas kafijas. Daudzus no šī kāruma gatavošanas attur bailes no neizdošanās, bet izrādās, ka ir risinājums – lasītāja Dzintra Kalniņa atklāj, ka gardus bezē cepumiņus pavisam vienkārši un ātri var izcept arī mikroviļņu krāsnī.

Gatavojot bezē cepumiņus pēc tradicionālās receptes (padomus atradīsi te), putojot kaprīzo olu baltumu, nekad nev iespējams paredzēt, kāds īsti būs iznākums. Un, pat jau olbaltuma putas padevušās glītas un čaganas, izdošanās vēl nav garantēta, jo patiesība atklāsies vien pēc cepumiņu stundām ilgas kaltēšanas krāsnī.

Mikroviņķu krāsnī cepti bezē cepumiņi, kaut pēc formas nav tik glīti kā tradicionāli gatavotie, tomēr ir tieši tikpat gardi, tādēļ būs īsteni sliņķudrošs variants, kas iepriecinās nepacietīgus kārumniekus.

Lai pagatavotu saldos bezē kumosiņus, tev būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas:

  • 300 g pūdercukura;
  • 1 olas baltums.

Olas baltumu liek bļodā, pievieno pūdercukuru un samīca biezu mīklu.

Foto: Privātais arhīvs

Lliek uz mikroviļņu krāsns šķīvja cepamo papīru. Saveļ no cukura masas nelielas, aptuveni 1-1.5 cm diametra bumbiņas, un izveito uz cepamā papīra ar vismaz 4 cm atstarpi, jo cepoties tās uzpūtīsies (lai saprastu bumbiņu lielumu un attālumu, ņem vērā, ka attēlā izmantots šķīvis 23 cm diametrā).

Foto: Privātais arhīvs

Liek mikroviļņu krāsnī, kas uzregulēta uz maksimālo jaudu un cep 15-20 sekundes.

Foto: Privātais arhīvs

Atdzisušus cepumiņus var pildīt ar putukrējuma krēmu, pārliet ar šokolādes glazūru vai dekorēt kādā citā veidā pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!