Foto: Shutterstock

Lai gaļa būtu īpaši mīksta un garda, to ieteicams apstrādāt ne tikai tad, ja ir nolemts cept vai grilēt, bet arī, vārot zupu vai sautējumu, vai cepot sacepumu. Gaļu, pirms sāk gatavot izvēlēto ēdienu, apstrādā un ļauj tai marinēties visu nakti vai dažas stundas. Ar kādiem paņēmieniem tad var mīkstināt gaļu? Atbildi atradām portālā Povarenok.

Īpaši mīksta, sulīga un maiga gaļa sanāks:

  • ja to samērcēs ar degvīnu, ļaujot gaļai degvīna marinādē pastāvēt vismaz stundu;
  • ja gaļu pa nakti atstās sojas mērcē;
  • liellopa vai jēra gaļu apsāla, sapiparo un atstāj marinēties sausajā marinādē visu nakti.

Gaļa kļūs īpaši mīksta, ja to pēc apsālīšanas un sapiparošanas ietīs banāna mizās, kuras cieši notin ar diegu, lai neizjūk. Pēc tam satīto banānu mizās gaļu liek karstā cepeškrāsnī uz 30 - 40 minūtēm. Banānu mizām piemīt unikāla īpašība mīkstināt pat vissīkstāko gaļu;

Gatavojot gaļas sautējumu, pēc tam kad gaļa apcepta un to sāk sutināt, šķidrumam pievieno smalki sagrieztu ingvera sakni. Ingvers, līdzīgi kā banāna mizas, mīkstina gaļu. Sutināta kopā ar ingveru, gaļa kļūs mīksta 30 - 40 minūtēs;

Cepot gaļas šķēles, tām pievieno dažas citrona miziņas. Beigās citrona miziņas sarīvē un pievieno gaļas mērcei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!