Foto: Shutterstock
Pašgatavota marmelāde no ievārījuma, džema vai augļu biezeņa būs lieliska dāvana svētkos gan lieliem, gan maziem saldummīļiem. Šī kāruma gatavošana tev neaizņems daudz laika, turklāt marmelādei vari izmantot arī tādu ievārījumu, kas sācis cukuroties un tādēļ vairs nav gana labs ziešanai uz pankūkām vai putras aizdaram.

Lai pagatavotu marmelādi, tev vajadzēs:

  • 500 ml jebkāda ievārījuma;
  • 40 gramus želatīna.

Želatīnu ber trauciņā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzbriedina 5-10 minūtes. Želatīna vietā var izmantot arī agar agaru, skaidrots portālā "Edim doma".

Ievārījumu lej katliņā. Ja ievārījums burciņā ir pārlieku sabiezējis un teju ar nazi griežams, tad tam "uz aci" pievieno nedaudz ūdens un maisa, līdz masa ir viendabīga. Ja šķiet, ka ievārījuma garša ir pārāk pliekana, tad tam var pievienot nedaudz kanēļa, naža galu sarīvētas ingvera saknes, šķipsnu kardamona pulvera vai smalki sarīvētu apelsīna, citrona vai laima miziņu.

Ievārījumu uzkarsē un, kad tas sācis burbuļot, iztrin caur sietu vai sablendē, līdz masā vairs nav manāmi augļu gabaliņi.

Iemaisa masā želatīnu, kad virums atkal sāk burbuļot, tupina to uz nelielas liesmas karsēt 3 minūtes, tad nedaudz atdzesē un lej formiņās.

Masu var liet arī lielāka izmēra seklā silikona, stikla vai metāla veidnē, kas iepriekš ieziesta ar sviestu vai pēc garšas neitrālu augu eļļu.

Foto: Shutterstock

Ja ir pieejami dažādu krāsu ievārījumi, var pagatavot daudzkrāsainu marmelādi. Šādā gadījumā katras krāsas ievārījumā masu sagatavo, kā iepriekš minēts, bet katru nākamo krāsu lej formā vien tad, kad iepriekšējā sastingusi. Kad marmelāde sastingusi, sagriež to mazākos gabaliņos.

Līdzīgā veidā marmelādi var gatavot arī no dažādām augļu sulām.

Pēdējais solis ir marmelādes apviļāšana cukura kristāliņos vai pūdercukurā un iepakošana glītā kastītē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!