Kā pagatavot kokosriekstu putukrējumu?
Bundžiņu kokosriekstu piena ieliec ledusskapī uz pāris stundām, līdz tās apakšā nostājas dzidrs kokosriekstu ūdens (to vari izmantot kokteiļu, "smūtiju" pagatavošanai vai izdzert tāpat).
Ar karoti atdali balto, krēmīgo (tā var būt pat cieta) kārtu, liec bļodiņā, nedaudz atkausē istabas temperatūrā un kul, gluži kā saldo krējumu, līdz iegūsti gaisīgu putukrējumu.
Dabīgam kokosriekstu pienam ir maiga, nedaudz salda garša ar izteiktu kokosa aromātu, tādēļ kokosriekstu putukrējumam vari nepievienot cukuru. Ja tomēr vēlies to saldināt, atceries, ka koksriekstu garša labi sader ar vaniļas notīm, tādēļ vari izvēlēties vaniļas cukuru.
Kokosriekstu putukrējums lieliski garšos ar svaigiem augļiem vai tikko ceptiem augļu pīrāgiem.
Ja šī recepte tevi "uzrunāja", iepazīsties arī ar citām lieliskām idejām, kā vari izmantot gardo kokosriekstu pienu.