Kā no vesela laša pagatavot četrus dažādus ēdienus vairākām ēdienreizēm
Foto: Shutterstock

Laiku pa laikam veikalos lašiem ir vilinošas atlaides, bet vienmēr liekas – nu ko tad darīt ar veselu lasi, kur uzreiz likt tādu daudzumu?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Iveta Rutkovska ir pieredzējusi kulināre, kuras padomos vērts ieklausīties. Viņa iesaka pirkt tieši tādu – veselu zivi: "Es visbiežāk izvēlos pirkt nelielu veselu lasi. Kādēļ? Tas ļauj pagatavot daudz gardu lietu:
1) laša zupu,
2) ceptu laša fileju,
3) pastu ar lasi,
4) maizītes ar mazsālītu lasi.

Lasi pērkot, zivs vienmēr jāapskata. Žaunām jābūt koši sārtām, ne pelēkām. Gaļai jābūt elastīgai, nevis mīkstai kā putrai.

Sadalu un izfilēju zivi. Galvai izrauju žaunas un kopā ar mugurkaulu un vēdera strēmelēm, lieku maisiņā zupai. Maisiņu lieku saldētavā.

Cepamos filejas gabalus lieku ledusskapī.

Astes daļas gabalus sagriežu nelielos gabaliņos un lieku saldētavā – tas, lai pagatavotu pastu ar lasi, kad iegribas.

No diviem atlikušajiem filejas gabaliem gatavoju mazsālītu lasi. Sajaucu sāli un cukuru attiecībā 1:1. Apvārtu fileju. Lieku ledusskapī ievilkties. Pēc 2-3 dienām gatavoju maizītes."

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

Tags

Virtuves knifi Virtuves gudrības
43597979
Zivju un jūras produktu sacepumi
43596533
Zivju un jūras produktu ēdieni
43596501
Zivju un jūras produktu zupas
43596495
Zivju un jūras produktu uzkodas
0
Lasis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form