Foto: Shutterstock

Atšķirībā no gaļas un dārzeņiem, zivis vienmēr ir gatavas ļoti ātri. To gaļas struktūra ir tik maiga un trausla, ka no mirkļa, kad zivs ir gatava, līdz mirklim, kad zivs ir gatavota pārāk ilgi, ir ļoti īss laika sprīdis. Kā nodrošināties pret pārcepšanu, kad gatavojam zivis cepeškrāsnī, skaidro portāla Food52 autori.

Ir vairāki paņēmieni, kā panākt, lai zivs cepeškrāsnī ceptos vienmērīgi un lai, piemēram, lielākā laša gabalā, neveidotos pārceptas vietas un nepaliktu jēlas vietas.

Viens no paņēmieniem ir cepeškrāsns apakšējā plauktiņā ielikt pannu ar vārošu ūdeni, kas uzturētu krāsnī tvaiku, kurš savukārt līdzētu vienmērīgam cepšanas procesam.

Bet daudz vienkāršāk, kā ņemties ar verdoša ūdens pannu, un drošāk, ka zivs nepārcepsies, ir zivi pirms cepšanas apsmērēt ar eļļu, apkaisīt ar sāli, vēlamajām garšvielām un cept to 15–20 minūtes tikai 135 °C. Eļļas vietā var izmantot jebkuras citas taukvielas, piemēram, sviestu, krējumu vai jogurtu. Zemā temparatūra nodrošina to, ka zivs gaļa maigi nogatavinās un nekļūst sausa un stiegraina.

Piedāvājam 10 gardas idejas zivij cepeškrāsnī un izmēģini to izcept 135 °C. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!