Foto: Shutterstock
Dažādos salātos un uzkodās bieži tiek izmantota apcepta paprika bez mizas. Lai to izdarītu, ir nepieciešams papriku apcept vai vienkārši apdedzināt. Pirms tam to nomazgā, nosusini un iesmērē ar olīveļļu.

Ļoti ērti to izdarīt, ja uz terases ir iekurts grils. Tad papriku uzliek virs karstām oglēm un apdedzina no visām pusēm, līdz miza ir melna. Tomēr grils ne vienmēr ir iekurts un, lai apdedzinātu vienu piparu, to nekurs.

Papriku var apdedzināt kamīna ugunī, pagrozot tā sānus virs liesmām. Piparu var likt tieši virs gāzes degļa liesmiņām un dedzināt no visām pusēm, bet tiem, kam mājās ir tikai elektriskā plīts, būs jāuzsilda cepeškrāsns grila režīmā. Piparu liek uz folijas gabaliņa pēc iespējas tuvāk sarkani sakarsušajai grila spirālei un grilē, piparu ik pa mirklim pagrozot vai paviļājot, līdz miza no visām pusēm ir melna.

Pēc tam piparu ietin folijā, kas izmantota grilēšanai, vai apsedz ar virtuves dvielīti un ļauj tam pilnībā atdzist. Kad piparu var jau noturēt rokās, tam zem ūdens strūklas noloba melno, sadedzināto miziņu.

Tam iztīra arī sēkliņas, un pipars ir gatavs, lai to marinētu, pievienotu mērcēm, ar to aromatizētu sviestu vai papriku pievienotu salātiem. Lai garšo!

Noskaties video, kā ātri mājas apstākļos nolobīt piparu.

Piedāvājam 10 receptes, kurās izmantot mizoto papriku. Pildījumi un salāti kļūs īpaši maigi, izmantojot apceptu papriku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!