Foto: Shutterstock

Makaroni ietilpst to produktu kategorijā, ko var pagatavot pat neprasmīgākie, taču nereti kāds kļūdīgs solis, un pat tas neizdodas, kā nākas. Ja pēc makaronu nokāšanas tie salīp kopā vienā lielā pikucī, iespējams, neesi ievērojis kādu no šiem padomiem.

Viens no svarīgākajiem likumiem, kas jāņem vērā makaronu vārīšanā, ir laika uzņemšana jeb norādītā pagatavošanas laika ievērošana. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka jāvāra 6-7 minūtes, tad tā arī dari, nevis drošības labad vāri 10 minūtes. Ne velti norādīts ieteicamais laiks, tāpēc šo norādi neignorē.

Ja nelīdz pat vārīšanas laika ievērošana, iespējams, iegādāts ne tas kvalitatīvākais produkts. Bieži vien pie vainas arī tas, ka makaronos ir par maz cietes, līdz ar to, tie vāroties izšķīst un neizbēgami salīp pēc ūdens nokāšanas. Tāpēc izvēlies augstākas kvalitātes makaronus, un tie neliks vilties.

Kad ūdens katliņā burbuļo, pievieno šķipsnu sāli un ieber makaronus. Kamēr tie vārās noteiktās minūtes, ik pa brīdim tos noteikti apmaisi. Tad, kad makaroni pietiekami vārīti, nokās caurdurī un tad var tos vai nu noskalot zem auksta ūdens vai arī apviļāt kādā taukvielā. Nedaudz eļļa vai sviests nenāks par ļaunu, turklāt tad makaroni būs spīdīgāki un apetītlīgāki. Izmanto kādu aromātisku olīveļļu vai garšaugu sviestu, un būsi nošāvis divus zaķus ar vienu šāvienu – makaroni iegūs arī papildu aromātu un garšu.

Rupja kļūda ir, ja ļauj makaroniem ilgi mērcēties karstajā ūdenī. Kolīdz tie gatavi, nokās caurdurī vai kā citādāk, bet nekādā gadījumā neļauj tiem atdzist ūdenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!