Olu kultenis
Foto: Shutterstock

Olu kultenis ir viens no pasaules ģeniālākajiem ēdieniem. Krēmīgs, maigs, tik ļoti gards un gatavs dažās minūtēs. Īsts glabējēdiens tiem, kuriem nav laika lēnām un bez steigas gatavot kādu kulinārijas brīnumu.

Olu kultenis ir tik vienkāršs, bet vienlaicīgi to var pagatavot tik ļoti dažādi, par to var uzdot tik daudzus jautājumus. Vai, olu sakuļot, tai pievienot pienu vai varbūt krējumu, bet varbūt labāk ūdeni? Bet varbūt neko? Kādu pannu lietot, kādu lāpstiņu? Un ko darīt ar sieru? To likt olā uzreiz vai beigās? Turklāt ir šefi, kas iemanījušies šī tik ātri pagatavojamā ēdiena procesu izstiept līdz pat stundai, ja sakultās olas, piemēram, karsē ūdenspeldē. Bet vai šīs pūles dod tik nozīmīgu efektu, tas ir vēl viens jautājums.

Ir daudz vienkāršāki veidi, kā kulteni izcept krēmīgu, apjomīgu un nevainojamu. Piedeva, kas neļaus kultenim saplakt, kas uzturēs krēmīgi gardos olu kunkulīšus ir kukurūzas vai kartupeļu ciete. Turklāt ciete ne tikai uztur kulteņa masu, tā neļauj olai tik atri sadegt un kļūt sausai, gumijotai un nebaudāmai. Citiem vārdiem - tā nodrošina olas krēmīgumu, nepieļaujot tās pārcepšanos. Izmēģini un salīdzini!

3 lielas olas sakul ar 1,5 ēdamkarotēm piena, gandrīz 2 ēdamkarotēm cietes (nedaudz vairāk kā 1,5 ēdamkarotes), sāli pēc garšas.

Uz pannas kausē 3 ēdamkarotes sviesta. Kad tas izkusis, pannā ielej sakulto olu. Maisot karsē olu, līdz tā sarecējusi, bet vietām joprojām vēl ir tekoša, nekarsē, līdz ola ir pilnīgi sausa. Noņemot pannu no uguns, karstā ola turpinās sarecināt arī nesarecējušo olu. Vienkārši izmaisi. Ja nepieciešams, atliec pannu uz 1-2 sekundēm atpakaļ uz uguns. Visam procesam kopā nevajadzētu aizņemt vairāk laika kā apmēram 15 sekundes. Lai izdodas krēmīgs kultenis!

Bet varbūt tu vēlies cept omleti vai cita veida kulteni? Piedāvājam septiņas idejas gardiem kulteņiem un omletēm!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form