Dienvidkorejas virtuve noteikti izceļas ar mums neierastām un nepazīstamām garšām – ārkārtīgi pikantiem salātiem, dažādos veidos pagatavotu gaļu un citām lietām. Ja esi nolēmis pamēģināt ko tādu, ko ēstu Seulas iedzīvotāji, tad "He" salāti būs tieši laikā. Kā tos pagatavot "Hobiju domnīcā" rāda šefpavārs Endijs Bērziņš.

Protams, var gatavot tik ļoti populāros un atzītos kimči, bet Endijs norāda, ka to pagatavošana var ievilkties līdz nedēļai. Tā vietā viņš piedāvā pārbaudītos "He" salātus, kas savulaik pat bijuši restorāna "Vairāk saules ēdienkartē". Pats labākais – šos salātus var baudīt kā ar liellopa gaļu, tā zivīm. Šoreiz pamācībā izmantots viegli pieejamais lasis.

"He" salātiem nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 250 g laša fileja;
  • etiķa esence (70%);
  • 1 TK sāls;
  • 2 TK cukurs;
  • 1 g čili;
  • 1 g koriandrs;
  • ķiploka daiviņa;
  • 12 g melnie pipari;
  • 100 g Šalotes sīpoli;
  • 150 g burkāni;
  • 5 g kinza
  • sezama eļļa.

Vispirms apber laša fileju ar cukuru un sāli, un kārtīgi apviļā lasi, lai gabaliņš būtu pilnībā nosegts. Tad lasim ļauj stundu vai divas ievilkties.

Tikmēr burkānus sagriež smalkos jo smalkos stiebriņos, sīpolus sagriež ripiņās, pievieno arī sagrieztu svaigo čili.

Salātiem pievieno arī sasmalcinātu kinzu, koriandra sēkliņas, ķiploka daiviņu.

Kad lasis iemarinējies, to sagriež sīkos gabaliņos un pievieno etiķa esenci, kārtīgi apmaisa un ļauj nedaudz ievilkties.

Pēc tam pannā nedaudz uzsilda eļļu un pārlej to svaigajām salātu sastāvdaļām. Kad tas izdarīts, salātos iemaisa laša gabaliņus.

Salātus pasniedz šķīvjos, apkaisītus ar lociņiem un sezama sēkliņām.

Skaties "Hobiju domnīcu" ik sestdienu pulksten 22, kanālā 360TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!