Kā mikroviļņu krāsnī pagatavot kraukšķīgus bezgrēka kartupeļu čipsus bez taukvielām, skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lai pagatavotu kartupeļu čipsus bez taukvielām, tev būs nepieciešami cepamais papīrs, ass nazis, mikroviļņu krāsns un, protams, kartupeļi, kā arī garšvielas pēc izvēles.

Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Lai darbs veiktos raitāk, var izmantot dārzeņu mandolīnu vai virtuves kombainu ar šķēlēšanas funkciju.

Ja izmanto jaunos kartupeļus, tos nemizo, bet tikai noberž miziņu ar trauku mazgājamās švammes aso pusi vai asu birstīti.

Šķēlītes vēlreiz noskalo ūdenī un rūpīgi nosusina virtuves dvielī, lai tās būtu pilnīgi sausas.

No cepamā papīra izgriež apli, kas pēc izmēra atbilst mikroviļņu krāsns rotējošajam šķīvim.

Liek apli uz mikroviļņu krāsns šķīvja, virsū kārto kartupeļu šķēles vienā kārtā.

Mikroviļņu krāsnij uzstāda maksimālo jaudu un cep kartupeļus aptuveni 6 minūtes, līdz šķēlītes ir zeltainas un kraukšķīgas. Jāņem vērā, ka cepšanas ilgums ir atkarīgs arī no konkrētās krāsns īpašībām,

Pirms pasniegšānas pārkaisa ar garšvielām, piemēram, jūras sāli un kūpinātas paprikas pulveri.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!