Foto: Shutterstock
Krēmveidīgais piena produkts, kas iegādājams veikalos un pazīstams ar nosaukumu "grieķu jogurts", ir viegli pagatavojams mājās un plaši izmantojams dažādu ēdienu pagatavošanā – sākot no dažādām mērcēm līdz siera kūkām.

Lai tiktu pie šī našķa, nepieciešams:

  • litrs baltā jogurta;
  • siets;
  • vairākās kārtās salocīta marle;
  • dziļa bļoda, uz kuras novietot sietu

Uz bļodas malām novieto sietu, tajā ieklāj četrās kārtās salocītu marli, un tad sietu piepilda ar balto jogurtu. Visu šo konstrukciju novieto ledusskapī un ļauj aptuveni 12 stundas nostāvēties – šajā laikā piena sūkalas caur marli notecēs bļodā, bet sietā paliks balta masa. No litra baltā jogurta iespējams iegūt aptuveni 300 gramus produkta, kas pēc konsistences atgādina krējumu, bet saglabā jogurta garšas īpatnības.

Foto: Hendrik Haase

Tie, kas gatavi lielākiem kulinārajiem izaicinājumiem, grieķu jogurtu var izmantot dažādu glazūru un diētiskas siera kūkas pagatavošanā.

Recepti atsūtīja Irita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!