Lai tiktu pie šī našķa, nepieciešams:
- litrs baltā jogurta;
- siets;
- vairākās kārtās salocīta marle;
- dziļa bļoda, uz kuras novietot sietu
Uz bļodas malām novieto sietu, tajā ieklāj četrās kārtās salocītu marli, un tad sietu piepilda ar balto jogurtu. Visu šo konstrukciju novieto ledusskapī un ļauj aptuveni 12 stundas nostāvēties – šajā laikā piena sūkalas caur marli notecēs bļodā, bet sietā paliks balta masa. No litra baltā jogurta iespējams iegūt aptuveni 300 gramus produkta, kas pēc konsistences atgādina krējumu, bet saglabā jogurta garšas īpatnības.
Tie, kas gatavi lielākiem kulinārajiem izaicinājumiem, grieķu jogurtu var izmantot dažādu glazūru un diētiskas siera kūkas pagatavošanā.
Recepti atsūtīja Irita.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit