Foto: Shutterstock
Pildītās olas nav tikai Lieldienu uzkoda, tā lieliski noderēs arī tad, ja nedēļas nogalē gaidāmi ciemiņi, kurus vēlies palutināt ar ko vienkāršu, bet gardu. Lai pagatavotu ideāli novārītas olas ar krēmīgu dzeltenumu pildījumu, nevajag daudz. Atliek vien pareizi soli pa solim paveikt sīkos darbiņus, un pildītās olas izdosies izcili garšīgas. Kā to paveikt?

Izvāri olas

Lai izvārītu stingras, viegli nolobāmas olas, jāņem vērā, ka tās nevajag likt katliņā ar ūdeni tiklīdz, kā tas uzlikts uz plīts. Kad katliņā ūdens jau sācis burbuļot, uzmanīgi iegremdē tajā olas un ļauj vārīties. Cieti novārītas olas iegūsi pēc 11-13 minūtēm.

Pēc tam olas izņem no verdošā ūdens un iegremdē ledusaukstā ūdenī. Ļauj tām aukstajā ūdenī nostāvēt vismaz pusstundu. Tad tās būs perfekti pagatavotas un čaumala no olas atleks pati. Aukstā ūdens pelde strauji samazina olas temperatūru, līdz ar to dzeltenumam neveidosies pelēcīgā nokrāsa.

Gatavo pildījumu

Gardu pildīto olu pamats ir krēmīgs olu dzeltenuma pildījums. Lai to panāktu, no uz pusēm pārgrieztajām olām izņem olu dzeltenumus. Ievieto tos kādā traukā vai virtuves kombainā, pievieno mazliet olīveļļas, sinepes, etiķi vai majonēzi, un kārtīgi visu samaisa. Piedevas ne tikai uzlabos olu dzeltenuma garšu, bet piešķirs vajadzīgo tekstūru.

Kad pildījums gatavs, atliek vien to ielikt atpakaļ olu baltuma pusītēs. Šim darbiņam vari izmantot karoti vai padarīt pildītās olas mazliet skaistākas un talkā ņemt konditorejas tūtu ar uzgali. Vienkārši sapildi dzeltenumu masu tūtā un iespied olu pusītēs. Sapildītās olas pārkaisi ar garšvielām, zaļumiem, dekorē ar kādu olīvu, laša gabaliņu vai, piemēram, ķilavām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!