Foto: Shutterstock
Ikvienam kādreiz kārojas karsto šokolādi, tik šokolādīgu, tik saldu un krēmīgu. To var papildināt gan ar kanēli, gan ar čili, gan muskatriekstu, pat ar zefīra gabaliņiem. Karstajam šokolādes dzērienam ir vairāki gatavošanas veidi, ar dažādām sastāvdaļām. Dzēriens var būt treknāks un biezāks, par pamatu izmantojot saldo krējumu, vai liesāks, izmantojot tikai pienu. Mēs piedāvājam divus pamatpaņēmienus dzēriena sagatavošanai ar pienu. Kādi tie ir?

Vienkāršs šokolādes piena dzēriens

Foto: Shutterstock


Šis ir ļoti vienkāršs un nevainojams šokolādes dzēriena sagatavošanas veids. Tam ir tikai divas sastāvdaļas: tumšā šokolāde un piens. Kas vēlas dzērienu saldāku, var pievienot cukuru. Vienai krūzītei šokolādes būs nepieciešami 25 g šokolādes (1 ēdamkarote) un 200 ml piena.

Vispirms sagatavo šokolādi. Visērtāk to būs sagatavot vai nu ar elektrisko smalcinātāju vai blenderi. Ja nav elektrisko iekārtu, jāizmanto vecais, labais nazis. Ņem vienu vai divas šokolādes tāfelītes, salauž gabaliņos un ieliek ledusskapī uz pusstundu, lai šokolāde kļūtu trausla. Pēc tam to liek smalcinātājā un dažās sekundēs iegūst nevainojamu šokolādes pulveri. To uzglabā cieši noslēdzamā traukā.

Ja gatavo diviem cilvēkiem, tad katliņā iemēra divas krūzītes piena, pieber 2 pilnas ēdamkarotes šokolādes pulvera un karsē pienu, to ar olu kuļamo slotiņu nepārtraukti maisot. Piens nav jāuzvāra, bet uz vidējas uguns jākarsē, līdz pietiekami karsts un šokolāde ir izkususi.

'Visgaršīgākais šokolādes dzēriens'

Foto: Shutterstock


"Visgaršīgākā šokolādes dzēriena" pulveri pagatavo, sajaucot smalcināto šokolādi ar dažādām piedevām, bet visu pēc kārtas.

Ņem 200 g tumšās šokolādes, salauž gabaliņos, atdzesē pusstundu ledusskapī, elektriskajā smalcinātājā samaļ pulverī. Turpat blenderī tam pievieno 100 g kakao pulveri, 100 g pūdercukuru, 50 g kukurūzas cieti (tā padarīs dzērienu krēmīgāku), šķipsnu sāls. Maisījumu pulsa režīmā 3 reizes vēlreiz samaļ. Iegūto pulveri liek cieši noslēdzamā traukā un uzglabā. Vienai krūzītei nepieciešamas 2 ēdamkarotes šokolādes pulvera.

Ja gatavo diviem cilvēkiem, tad katliņā iemēra divas krūzītes piena, pieber 4 pilnas ēdamkarotes šokolādes pulvera un karsē pienu, to ar olu kuļamo slotiņu nepārtraukti maisot. Pienu uz nelielas uguns uzvāra un turpina maisot vārīt 2 – 3 minūtes, jo kukurūzas miltiem ir nedaudz jākarsējas, lai dzēriens iegūtu krēmīgu konsistenci.

Kad dzēriens ieliets krūzītēs, to var papildināt vēl ar dažādām garšvielām. Piemēram, uzkaisīt papildus šokolādes skaidiņas, kanēli, uzrīvēt muskatriekstu. Šokolādes dzērienu var papildināt arī ar sakultu putukrējumu, rotāt ar zefīra gabaliņiem. Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!