Foto: Shutterstock

Perfekti kraukšķīgs, karsts un ļoti apetītlīgs bekons var būt lieliska piedeva ne vien brokastu šķīvī esošajām olām, bet arī citām maltītēm, ko baudām visas dienas garumā. Tomēr bekona cepšana uz pannas ne vienmēr ir patīkama – tā kā bekona tauki sprakšķ, garšīgo gaļas gabaliņu pagatavošana mēdz pārvērsties taukainā nekārtībā. Taču, lai no tā izvairītos, vieglākai bekona cepšanai var izmantot cepeškrāsni.

Kā gatavot bekonu cepeškrāsnī? Būs nepieciešams bekons, cepampanna, folija, papīra dvieļi un virtuves knaibles vai kāds cits rīks. Protams, nedrīkst aizmirst arī par virtuves cimdu, lai neapdedzinātu pirkstus!

Vispirms cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns silst, cepampannā izklāj folijas sloksnes un rūpīgi pieglauž pannas pamatnei. Uz folijas izkārto jēlas bekona šķēles, lai būtu nelielas atstarpītes.

Kad cepeškrāsns uzkarsusi, pannu ar bekona strēmelēm liek cepeškrāsnī un cep. Bekona šķēlītes būs apbrūnējušas un gatavas aptuveni 15-20 minūtēs, atkarībā no tā, cik biezas tās ir. Taču aptuveni 10. cepšanas minūtē vajadzētu pārbaudīt, cik apbrūnējis ir bekons. Atceries, bekonu nav nepieciešams apgriezt otrādi – folija palīdzēs tam apcepties no abām pusēm! Bekona tauki burbuļos arī cepeškrāsnī, tomēr šmuce nebūs tik liela, kā tas ir, cepot bekonu pannā.

Kad bekons apbrūnējis un gatavs, pannu izņem no cepeškrāsns. Bekona šķēlītes pārliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecētu tauki. Pēc tam bekonu izmanto, kā vien vēlies – ēd tāpat, garnē ar tā gabaliņiem svaigos salātus vai pievieno kādai pavasarīgai krēmzupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!