Foto: Shutterstock

Tvaicēti dārzeņi, ja pareizi pagatavoti, ir izcili garšīga piedeva pusdienu vai vakariņu šķīvim. Protams, šādi termiski apstrādātus dārzeņus daudz vienkāršāk ir pagatavot ar speciālu tvaicēšanas katlu vai ierīci. Kā pagatavot tvaicētus dārzeņus, ja tādu nav?

Nav jātērē kaudze naudas, lai iegādātos speciāli tvaicēšanai paredzētu ierīci. Pietiks vien ar metāla caurduri, dziļāku katlu un vāku. Ar šiem piederumiem varēsi izlīdzēties itin viegli.

Sagatavo karstumizturīgu caurduri, vēlams metāla, un atrodi piemērota izmēra katlu. Caurdura pamatnei nevajadzētu pieskarties katla dibenam, bet katla diametram jābūt tādam, lai caurduris turētos virs katla. Kad atrasts piemērota dziļuma katls, ielej tā pamatnē ūdeni, liec caurduri virsū (ūdens nedrīkst pieskarties caurdura dibenam) un saber tajā dārzeņus, kurus paredzēts tvaicēt.

Katlu liek uz plīts un karsē uz vidējas uguns, lai no ūdens celtos tvaiki. Virsū caurdurim uzliek vāku, lai ūdens neiztvaiko prom. Dārzeņus šādā veidā tvaicē, līdz tie no ārpuses mīksti, bet vidū vēl patīkami kraukšķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!