Kā pagatavot 'visgaisīgāko' kartupeļu biezputru?
Foto: Shutterstock

Katrā ģimenē ir savs iecienītais veids, kā gatavot kartupeļu biezputru: vienās mājās izmanto seno metodi ar kartupeļu stampiņu, citur tiek ņemti talkā dažādi modernāki instrumenti un spiedes. Galvenais, lai rezultāts nebūtu tapešu līmei līdzīga masa, kas nerada vēlēšanos ēdienu nogaršot.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Neskatoties uz to, kādu instrumentu esi ieradis izmantot, ir viens kartupeļu sagatavošanas knifiņš, kas padarīs jebkuru biezputru vieglu un gaisīgu. Noslēpums slēpjas tajā, ka kartupeļi nav jāvāra - jaunie nemizoti jācep cepeškrāsnī, kamēr tie kļūst mīksti (lielākos jāpārgriež uz pusēm vai pat vairākās daļās). 

Rezultātā iegūtais kartupelis būs sausāks nekād tad, ja tas būtu pusstundu vārījies ūdenī - līdz ar to šādu kartupeli būs vieglāk sastampāt, un tas nekad nepārvērtīsies saķepušā masā.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form