Foto: Shutterstock
Katrā ģimenē ir savs iecienītais veids, kā gatavot kartupeļu biezputru: vienās mājās izmanto seno metodi ar kartupeļu stampiņu, citur tiek ņemti talkā dažādi modernāki instrumenti un spiedes. Galvenais, lai rezultāts nebūtu tapešu līmei līdzīga masa, kas nerada vēlēšanos ēdienu nogaršot.

Neskatoties uz to, kādu instrumentu esi ieradis izmantot, ir viens kartupeļu sagatavošanas knifiņš, kas padarīs jebkuru biezputru vieglu un gaisīgu. Noslēpums slēpjas tajā, ka kartupeļi nav jāvāra - jaunie nemizoti jācep cepeškrāsnī, kamēr tie kļūst mīksti (lielākos jāpārgriež uz pusēm vai pat vairākās daļās). 

Rezultātā iegūtais kartupelis būs sausāks nekād tad, ja tas būtu pusstundu vārījies ūdenī - līdz ar to šādu kartupeli būs vieglāk sastampāt, un tas nekad nepārvērtīsies saķepušā masā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!