Kā pagatavot zeltainus kartupelīšus spāņu gaumē ar dažādām mērcēm jeb 'patatas bravas'
Foto: Shutterstock

Tapas – tā spāņi dēvē nelielas uzkodas, kas tradicionāli tiek baudītas pie vermuta, heresa vai alus. Viena no vienkāršākajām, bet tajā pašā laikā garšīgākajām un populārākajām spāņu uzkodām ir "niknie kartupeļi" jeb "patatas bravas" – vārīti vai apcepti zeltainu kartupeļu gabaliņi ar "alioli" ķiploku mērci un salsas "brava" mērci, kuras pamatā ir tomāti, etiķis un čili pipari. Izklausās garšīgi, vai ne? Ne velti viena zeltaino kartupelīšu porcija Spānijā maksā vidēji 3–5 eiro, bet, sekojot mūsu padomiem, varēsi pagatavot "patatas bravas", kas būs tikpat garšīgi kā Spānijā, turklāt izmaksās stipri vien lētāk.

Ir vairāki varianti, kā gatavot zeltainos spāņu kartupelīšus – mēs piedāvāsim divus populārākos, lai tu tos varētu izmēģināt un izvēlēties sev tīkamāko. Lai pagatavotu "patatas bravas", tev būs nepieciešamas tikai pāris pavisam vienkāršas sastāvdaļas: kartupeļi, eļļa, sāls un paprikas pulveris. Un, protams, mērces, bet par to pagatavošanu parunāsim vēlāk.

Iesākumā jāizvēlas vārīšanai paredzēti kartupeļi (šķirne, kurā ir iespējami mazāk cietes). Kartupeļus nomizo, sagriez neregulāros, palielos, aptuveni 3x3 cm gabaliņos, noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini ar papīra dvieli. Tas nepieciešams, lai kartupeļos nebūtu pārlieku daudz cietes, iesaka "BBC Good food".

Pirmajā variantā rīkojas šādi: sagatavotus kartupeļus liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 3–4 minūtes, tad nokāš, izklāj vienā kārtā uz papīra dvieļa un ļauj pilnībā nožūt. Tad kartupeļus nelielām porcijām liek iepriekš uzkarsētā eļļa un vāra, līdz tie ir zeltaini.

Otrajā variantā sagrieztos, noskalotos un nosusinātos kartupeļus apvāra eļļa un tad cep cepeškrāsnī, līdz tie ir gatavi.

Izklausās vienkārši un tā arī ir, bet, lasot tālāk uzzināsi, kādu eļļu izvēlēties, kādā temperatūrā cept un kādas mērces izvēlēties "patatas bravas" pasniegšanai.

Source

Tasty

Tags

Ēdiens Kartupeļi Spānija
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form