Ir vairāki varianti, kā gatavot zeltainos spāņu kartupelīšus – mēs piedāvāsim divus populārākos, lai tu tos varētu izmēģināt un izvēlēties sev tīkamāko. Lai pagatavotu "patatas bravas", tev būs nepieciešamas tikai pāris pavisam vienkāršas sastāvdaļas: kartupeļi, eļļa, sāls un paprikas pulveris. Un, protams, mērces, bet par to pagatavošanu parunāsim vēlāk.
Iesākumā jāizvēlas vārīšanai paredzēti kartupeļi (šķirne, kurā ir iespējami mazāk cietes). Kartupeļus nomizo, sagriez neregulāros, palielos, aptuveni 3x3 cm gabaliņos, noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini ar papīra dvieli. Tas nepieciešams, lai kartupeļos nebūtu pārlieku daudz cietes, iesaka "BBC Good food".
Pirmajā variantā rīkojas šādi: sagatavotus kartupeļus liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 3–4 minūtes, tad nokāš, izklāj vienā kārtā uz papīra dvieļa un ļauj pilnībā nožūt. Tad kartupeļus nelielām porcijām liek iepriekš uzkarsētā eļļa un vāra, līdz tie ir zeltaini.
Otrajā variantā sagrieztos, noskalotos un nosusinātos kartupeļus apvāra eļļa un tad cep cepeškrāsnī, līdz tie ir gatavi.
Izklausās vienkārši un tā arī ir, bet, lasot tālāk uzzināsi, kādu eļļu izvēlēties, kādā temperatūrā cept un kādas mērces izvēlēties "patatas bravas" pasniegšanai.