Foto: No privātā arhīva

Zemeņu ievārījumi ir dažādi – gan pēc garšas, gan krāsas, gan konsistences. Kā panākt, lai ievārījums ir biezs un tajā pašā laikā vijīgs, gandrīz kā džems? Jā, te ir viens triks! Recepti iesaka Stādu laboratorija.

Zemenes notīra, nomazgā, nosver un blendē. Jā – blendēšana ir tas triks un noslēpums, kas ievārījumam vēlāk dod džema konsistenci un reklāmiski vienādu, brīnišķīgi apetītlīgu skatu.

Zemeņu masu lej katlā, pievieno ievārījuma cukuru ieteiktajā proporcijā 1 (cukurs): 2 (ogas).

Uzkarsē, pavāra 5-10 minūtes, noņem putiņas, ja tādas veidojas.

Pilda sterilizētās burkās (arī vāciņus sterilizējam!) un uzglabā vēsā vietā.

Foto: No privātā arhīva
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!