Kā panākt, lai ievārījums būtu biezs kā džems
Foto: No privātā arhīva

Zemeņu ievārījumi ir dažādi – gan pēc garšas, gan krāsas, gan konsistences. Kā panākt, lai ievārījums ir biezs un tajā pašā laikā vijīgs, gandrīz kā džems? Jā, te ir viens triks! Recepti iesaka Stādu laboratorija.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Zemenes notīra, nomazgā, nosver un blendē. Jā – blendēšana ir tas triks un noslēpums, kas ievārījumam vēlāk dod džema konsistenci un reklāmiski vienādu, brīnišķīgi apetītlīgu skatu.

Zemeņu masu lej katlā, pievieno ievārījuma cukuru ieteiktajā proporcijā 1 (cukurs): 2 (ogas).

Uzkarsē, pavāra 5-10 minūtes, noņem putiņas, ja tādas veidojas.

Pilda sterilizētās burkās (arī vāciņus sterilizējam!) un uzglabā vēsā vietā.

Kā panākt, lai ievārījums būtu biezs kā džems
Foto: No privātā arhīva
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Zemeņu ievārījums Zemenes Zemeņu džems
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form