Ķīniešu restorāni Latvijā ir saauguši kā sēnes pēc lietus, uzskatāmi apliecinot, ka ingvera, ķiploku un sojas mērces savienībai ir izdevies iekarot latvieša konservatīvās garšu kārpiņas. Tiesa gan, eksotiskās maltītes nav lēts prieks. Papētot cenas populārākajās Rīgas Austrumu virtuves ēstuvēs, ar nožēlu jāsecina, ka četru cilvēku ģimenei diezin vai sanāks iekļauties 30 eiro budžetā. Labā ziņa ir tāda, ka ķīniešu restorānu katrs var uzburt mājas apstākļos, pagatavojot vakariņas ģimenei par 5 eiro.

Visiem patīk gardi paēst, bet nevienam nepatīk pārmaksāt. Diemžēl nereti pēc ēstuves apmeklējuma nākas izjust vilšanos, par iztērēto naudu tā arī negūstot cerēto garšu baudījumu. Ja vēlies ģimenes lokā pavakariņot kādā smalkākā vietā, kas nav gluži ceļmalas krogs ar karbonādēm un frī kartupeļiem, tad tas nebūt nav lēts prieks, tādēļ “Tasty” uzsākām jaunu rakstu sēriju “Akciju medniece”, atklājot, kā mājās pagatavot restorāna cienīgas vakariņas četrām personām, iekļaujoties 5 eiro budžetā.

Projekta mērķis ir parādīt, ka par 5 eiro var pagatavot ne tikai kāpostu zupu, ceptus kartupeļus vai bukstiņputru, bet eksotiskākas maltītes, kuras daudzi neuzdrošinās gatavot mājās, aizspriedumaini uzskatot par pārāk dārgām. Lai netiktu apšaubīts ticamības moments, raksta vizuālajā materiālā ir aplūkojams čeks, kurā redzama kopējā pirkuma summa par maltītes pagatavošanā izmantotajiem produktiem, kas iegādāti kādā pēc nejaušības principa izvēlētā lielveikalā. Ēdieni ir maksimāli vienkārši pagatavojami no svaigiem, kvalitatīviem produktiem, izvairoties no pusfabrikātiem. Pieņemot, ka katras ģimenes virtuvē atradīsies eļļa cepšanai, sauja miltu panēšanai, sāls, pipari, kā arī uz palodzes zaļo kāds apēdams laksts, šīs sastāvdaļas netiek iekļautas iegādājamo produktu sarakstā.

Pirmajā “Akciju mednieces” rakstā skaidrojām, kā bez kaitējuma ģimenes budžetam pagatavot itāļu restorāna klases maltīti par 5 eiro, bet šoreiz mājās uzbursim ķīniešu restorāna noskaņas.

Cik izmaksā vakariņas ķīniešu restorānā

Tīmeklī salīdzinot Rīgas restorānos pieejamo vistas “stir fry” ēdienu variantus, redzams, ka, piemēram, viens no lētākajiem piedāvājumiem ir vista ar brokoļiem, ingveru un aromātiskām garšvielām, kas maksā 5,75 eiro, turklāt bez piedevām, jo par tvaicētiem rīsiem jāpiemaksā vēl 2,50 eiro, kas nozīmē, ka vienai personai maltīte izmaksā 8,25 eiro. Kādas Rīgā populāras Austrumu virtuves restorānu ķēdes ēdienkartē atrodamo maltīšu “Vistas gaļa ar pak choi kāpostiem melno pupiņu–čili mērcē”, “Vistas filejas gabaliņi ķiploku mērcē” un “Vistas gaļa ar dārzeņiem un medu svaigu tomātu mērcē” cena ir vienāda – 8,90 eiro. Arī šajā iestādē kā lētākā piedeva tiek piedāvāti tvaicēti rīsi par 2,50 eiro. Tātad vienai personai vakariņas izmaksās 11,40 eiro, bet četru cilvēku ģimenei – ap 45 eiro.

Patiesībā, ņemot vērā pāris vienkāršu priekšnosacījumu, ķīniešu restorāna cienīgu maltīti ģimenei vari pagatavot mājās, turklāt iekļaujoties 5 eiro budžetā. Šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot vistu ar pakčoju un rīsiem apelsīnu terijaki mērcē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!