Foto: Shutterstock
Tā kā ziema lēnām tuvojas tās beigām, laiks padomāt par to, vai saldētavā esošās ogas un augļi tur neatrodas jau par ilgu. Turklāt saldēto ogu un augļu atlaidināšana ir labs iemesls, lai pagatavotu kādu ogu plātsmaizi vai blendēto augļu kokteili. Taču kā to darīt pareizi, lai ogas nepārvērstos mīkstā putrā?

Ņemot vērā to, ka ogas un arī augļi ir visai trausli produkti, tos ieteicams atlaidināt pakāpeniski. Vislabākais paņēmiens – pārbērt ogas vai augļu gabaliņus traukā, ielikt ledusskapī un ļaut vienmērīgi atlaidināties pa nakti. Tādā veidā ogu miziņas saglabāsies stingras, augļi nenoplaks un būs garšīgi arī tāpat.

Protams, atlaidināt istabas temperatūrā ogas un augļus var daudz ātrāk, tomēr tie var sākt suloties un zaudēs formu. It īpaši ātri tas notiek ar augļiem un ogām, kas ir ūdeņainākas. Ja nu laika ir maz, ogām var pārbērt cukuru – tas neliks tām tik ļoti suloties atkūstot.

Ja nu laika ir pavisam maz un ogas nepieciešamas dikti ātri, noderēs kāds triks, kas palīdzēs tās atlaidināt ātri, bet saglabās stingras. "Reader's Digest" iesaka no saldētavas izņemtās ogas sabērt auksta ūdens bļodiņā. Tādā veidā ogas atkusīs aukstajā ūdenī, nepārvēršoties par samīcītu masu. Šādā veidā ogas var atkausēt pat 5–10 minūšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!