Foto: Shutterstock
Kad tomāti dārzā nogatavojušies kā no pārpilnības raga, virtuvē top visdažādākie eksperimenti. Bieži receptēs nepieciešami tomāti bez miziņas, ar piezīmi, ka tie iepriekš noblanšēti, tāpēc ''Tasty'' nāk talkā ar padomiem, kā to pareizi darīt.

Blanšēšana pēc būtības ir dārzeņa apliešana ar karstu, verdošu ūdeni, kā rezultātā tie strauji paliek mīkstāki, bet, lai tie nepārvērstos putriņā, pēc tam dārzeņus jāiemērc ledus aukstā ūdenī. Tomātiem miziņa kļūs vieglāk noņemama, bet tādi dārzeņi kā puķkāposti, kartupeļi vai brokoļi būs nedaudz mīkstāki un neprasīs tik ilgu laiku gatavošanai, piemēram, ja tos paredzēts cept kopā ar ko ātrāk pagatavojamu.

Ja tomātus nepieciešams noblanšēt un pēc tam vēl blendēt, tad nebūs tik svarīgs to izskats. Šādos gadījumos tomātus liec bļodā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz minūti un tad ūdeni nolej. Miziņas būs viegli iesprēgājušas un nomizojamas.

Ja gadījumā tomātus vajag skaistus un apaļus, uzdur uz dakšiņas, iemērc pa vienam verdošajā ūdenī, un tad miziņas sāks plaisāt no iedurtajām vietām. Miziņu būs vieglāk nolobīt, ja pirms mērcēšanas ūdenī ar nazīti izveidosi nelielus iegriezumus.

Ja nav nepieciešams mizu nomizot, bet tik vien, kā tomātus padarīt mīkstākus, liec tos caurdurī un aplej ar verdošu ūdeni. Jebkurā no metodēm, kad tomāti pietiekami noblanšēti, pēc tam aplej vai iemērc ledus aukstā ūdenī, tādā veidā tiks apturēts gatavošanas process un tie nekļūs vēl mīkstāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!