Foto: Shutterstock

Gatavojot desertus, kokteiļus un mērces ir tādas specifiskas sastāvdaļas, bez kurām neiztikt. Piemēram, cukura sīrups. To parasti varam nopirkt veikalos pie konditorejas izejvielu stendiem. Taču ko darīt, ja gatavošanas process pusē, bet recepte pieprasa cukura sīrupu, kuru nekādi nevari aizvietot?

Ir pavisam vienkāršs triks, kas palīdzēs veikli uztaisīt dzidru cukura sīrupu, un tā pagatavošanai nebūs nepieciešama ne plīts, ne katliņš. Viss, kas vajadzīgs, būs trīs ceturtdaļas krūzītes cukura, viena krūze silta ūdens un parasta burciņa ar vāku.

Cukuru ber burciņā, uzlej tam pa virsu ūdeni. To aizskrūvē un viegli sakrata, līdz cukurs izšķīdis un iegūta sīrupa konsistence. Ja sīrupu vajag biezāku – pievieno vairāk cukura. Šādam sīrupam nevajag ne papildus gatavošanu, ne atdzesēšanu. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks vairāk nekā 200 ml sīrupa. Bet, ja visu neizlieto uzreiz, vari uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu.

Tagad, kad ir apgūts šāds knifs, droši var ķerties klāt kādai no gardajām Tasty.lv receptēm ar pārliecību, ka cukura sīrups nu būs tā sastāvdaļa, kas netrūks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!