Foto: Shutterstock
Garda piedeva dažādiem gaļas ēdieniem ir kartupeļu biezputra. Tā ir arī ērti pagatavojama viesībām, īpaši ar lielāku skaitu cilvēku, kad cepeškrāsnī kartupeļiem nav vietas. Vienīgi jāatrisina, kā to saglabāt siltu, kamēr sapulcējas visi ciemiņi un uzsāk pusdienot, vai, kā to viegli sasildīt mirkli pirms celšanas galdā.

Portāls The Kitchn piedāvā četrus risinājumus, kā saglabāt siltu kartupeļu biezputru, gaidot ciemiņus sasēžam pie galda.

Atdziestot, kartupeļu biezputra sastingst un zaudē savu gaisīgumu un krēmīgumu. Protams, ja biezputru pabeigtu gatavot tieši pirms likšanas galdā, šādu problēmu nebūtu, bet ne vienmēr tas tā ir iespējams, jo, gaidot ciemiņus, ir tik daudz lietas, kas būtu jāpadara pēdējā brīdī. Izvēlies paņēmienu, kurš tev noder vislabāk, un vāri kartupeļu biezputru.

Biezeņa sildīšana elektriskajā pannā

Ļoti ērti kartupeļu biezputru var uzturēt siltu un gaisīgu, ja tev mājās ir elektriskā panna/katls. Pirms gatavo biezputru ieliek elektriskajā pannā, to bagātīgi iesmērē ar sviestu, ielej nedaudz saldo krējumu un tikai tad ieliek karsto biezputru. Noregulē pannu uz viszemākās temperatūras režīmu un atstāj biezputru, līdz tā jāliek galdā. Ar šādu paņēmienu biezputru var uzturēt siltu līdz četrām stundām.

Iepriekšējā dienā vārītas biezputras sasildīšana

Tu vari biezputru pagatavot iepriekšējā dienā un sasildīt mirkli pirms celšanas galdā. Lai biezputru varētu sasildīt, tā jāgatavo daudz šķidrāka nekā parasti, pievienojot papildu krējumu un sviestu. Putra paņemta karotē, viegli izpil no karotes, tā ir gandrīz kā biezzupa.

Izvēlies trauku, kuru varēs nākamajā dienā ielikt cepeškrāsnī, lai sasildītu biezputru. Katlu vai trauku, kurā glabās un sildīs biezputru, bagātīgi iesmērē ar sviestu, ieliek biezputru, pa virsu liek papildu gabaliņus ar sviestu, nosedz ar pārtikas plēvi vai vāku un glabā vēsā vietā. Nākamajā dienā biezputru sasilda cepeškrāsnī (bez vāka). Liekais mitrums izgaros un sasildīs biezeni.

Foto: Shutterstock

Putras glabāšana apmēram stundu

Izvāri biezputru un liec virs otra katla ar vārošu ūdeni. Šādi biezputru var uzturēt siltu vismaz pāris stundas. Biezputru noteikti nosedz ar dvieli vai vāku. Ik pēc 15 minūtēm biezputra ir jāapmaisa.

Biezputras glabāšana apmēram 20 minūtes

Ja biezputra ir jāsaglabā silta tikai 20 minūtes, sasedz gatavo biezeni ar virtuves dvieli, līdzīgi kā vārītus kartupeļus, pēc tam uzliec vāku. Ja biezputra jānotur silta 30-40 minūtes, ietin katlu vai bļodu vēl papildu segās un spilvenos.

Kartupeļu biezputras var būt samērā atšķirīgas un to dažādība var pat pārsteigt. Ieskaties Tasty recepšu kolekcijā un izvēlies sev tīkamāko kartupeļu biezputras variantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!