Foto: Shutterstock
Rudenīgais lietus un nobriedusī dārza raža noskaņo gatavot rudenīgus salātus. Vieni no tādiem ir vinegrets. Šo salātu sastāvdaļas, pateicoties bietēm, ar laiku visas kļūst sarkanas, zirņus ieskaitot. Izrādās, ka šos salātus var sajaukt arī tā, ka bietes nenokrāso pārējos dārzeņus koši sarkanus. Kas tad būtu jādara, ja vēlies daudzkrāsainu vinegretu, katram dārzenim saglabājot tā dabīgo krāsu?

Sākot griezt salātiem dārzeņus, pirmās sagriež vārītās bietes. Tās aplej ar eļļu, noliek malā. Pēc tam sagriež pārējos dārzeņus un samaisa ar bietēm.

Eļļa ir tas brīnumlīdzeklis, kas neļauj biešu sulai aktīvi izdalīties un nokrāsot pārējos dārzeņus. Zinot šo eļļas īpašību, tu vari salātus sajaukt sarkanus vai daudzkrāsainus. Ļaujies savam noskaņojumam!

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un siļķi

Foto: Shutterstock

Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.

Lasīt vairāk

Neparastais vinegrets 'Rubika kubs'

Lai pagatavotu šos interesanto vinegretu, nepieciešami dažādu krāsu dārzeņi, turklāt gatavošanas procesā svarīgi saglabāt katra dārzeņa krāsu. Tāpēc katru jāgatavo atsevišķi. Kartupeļus vāra, burkānus un bietes sutina atsevišķos traukos.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar olu un siļķi

Plānojot valsts dzimšanas dienas svētku galdu, veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina gatavot tradicionālus ēdienus Latvijas karoga krāsās, piemēram, biešu vinegretu ar olu un siļķi!

Lasīt vairāk

Vinegrets

Foto: Shutterstock

Tradicionālais un garšīgais vinegrets.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar pupiņām

Foto: Shutterstock

Gardi, lēti un sātīgi dārzeņu salāti - vinegrets ar pupiņām.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar sālītām sēnēm

Foto: Shutterstock

Ļoti sātīgas vinegrets ar sālītām sēnēm un sojas pupiņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!