Foto: Shutterstock

Labrīt! Ļoti iespējams, ka iemācoties cept olas pēc huevos fritos metodes, tu vairs nekad nevēlēsies atgriezties pie tradicionālajiem olu gatavošanas paņēmieniem – tik vienkārši un garšīgi tas ir.

Kāda tad ir cepta ola spāņu gaumē?

Tā tiek ļoti īsu laiku cepta ļoti karstā olīveļļā, rezultātā iegūstot neticami kraukšķīgu, mutē kūstošu olas baltumu un dzeltenumu, kurš ir ideālā konsistencē, lai iesūktos brokastu grauzdiņā. Citiem vārdiem sakot – nekāda gumijota baltuma un pārcepta dzeltenuma. Labākais veids, kā garšīgi sākt dienu!

Kā pagatavot olu spāņu gaumē?

Neliela izmēra bieza metāla pannu (vislabāk – čuguna) aptuveni puscentimetra augstumā piepildi ar olīveļļu un uz vidējas liesmas kārtīgi uzkarsē, līdz eļļa sāk nedaudz dūmot. Olu iesit nelielā trauciņā un uzmanīgi ieslidini to verdošajā eļļā, tad nekavējoties samazini liesmu. Ar karoti lej verdošo eļļu uz olas, turpinot to cept aptuveni pusotru minūti, tad noņem pannu no uguns un ar lāpstiņu uzmanīgi izcel olu no pannas.

Pārkaisi ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un baudi nekavējoties, papildinot šo izcilo maltīti ar zeltainu baltmaizes grauzdiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!