Foto: Shutterstock
Pasaules slavenais šefpavārs Gordons Remzijs dalās savos amata noslēpumos un piedāvā sešus padomus, kas palīdzēs arī tev uzlabot savas kulinārās prasmes.

Lai gaļa būtu mīksta un sulīga

Foto: Shutterstock

Pirmais noteikums ir gaļu pirms gatavošanas paturēt istabas temperatūrā, lai tās iekšējā temperatūra būtu vienāda viscaur cepšanas sākumā. Pretējā gadījumā gaļas muskuļu šķiedras nebūs atlaidušās un gaļa rezultātā būs sīksta. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka gabals pēc termiskās apstrādes ir "jāatpūtina" - tad cepetis vai steiks būs sulīgs un maigs.

Paskaties uz savām piparu dzirnaviņām ar jaunām acīm

Foto: Shutterstock

Vai Tu zināji, ka, pieregulējot piparu dzirnaviņu augšējo pogu, var iegūt dažāda maluma piparus? Visstingrāk piegriežot pogu, iegūsi smalki maltus piparus, kas būs piemēroti zupām un mērcēm. Pogu atskrūvējot nedaudz vaļīgāk, iegūsi vidēja maluma piparus, kas derēs universālai izmantošanai dažādos ēdienos. Rupja maluma piparus iegūsi, ja poga atradīsies vistālākajā pozīcijā - šādi malti pipari derēs steikam un zivij.

Kā ātrāk nomizot ķiploku?

Foto: AFP/Scanpix

Ja vēlies nomizot vienu ķiploka daiviņu, vienkārši uzspied uz tās, nazi turot plakaniski - pēc tam miziņa būs noņemama pavisam viegli. Ja vēlies nomizot veselu ķiploka galviņu, uzspied uz tās ar delnu tā, lai daiviņas atdalītos. Liec tās bļodā, pārsedz ar otru bļodu vai šķīvi un kārtīgi sakrati. Pēc tam ķiploka daiviņas atliks vien izņemt, jo tās būs no mizām jau atdalījušās.

Pannai jābūt karstai nevis siltai

Foto: Shutterstock

Ja receptē rakstīts, ka jāsāk cept uzkarsētā pannā, tad panna patiešām ir jāuzkarsē nevis jāuzsilda! Pretējā gadījumā ēdiens var tikt "pierauts" vai tam neizveidosies vajadzīgā garoziņa. Arī cepeškrāsni šefpavārs iesaka ieslēgt vismaz 20 minūtes pirms izmantošanas, lai tā paspētu kārtīgi uzsilt.

Ietaupi laiku un darbu

Foto: Shutterstock

Šefpavārs dod pavisam vienkāršu padomu: lai taupītu laiku un nemitīgu staigāšanu līdz atkritumu tvertnei vai skapīša durvju virināšanu gatavošanas laikā uzliec uz galda bļodu, kurā liksi mizas un citus pārpalikumus. Iztukšo bļodu, kad esi beidzis darbu virtuvē.

Nesabojā omleti!

Foto: Shutterstock

Nekādā gadījumā nepievieno sāli omletei vai olu ēdieniem pirms termiskās apstrādes - jo sāls sabojā olu struktūru un krāsu. Sāls ir jāuzber tikai gatavošanas beigu stadijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!