Foto: Shutterstock
Grūti iedomāties zupu, kuras sastāvā nav sīpolu. Sakapāts, ripās sagriezts un apcepts vai vienā gabalā pievienots buljonam, kas tiks izmantots zupas pagatavošanai – šā vai tā, sīpols ir jāpievieno lielākajai daļai zupu. Izrādās, ir kāds tieši ar sīpolu saistīts noslēpums, kā piešķirt zupai īpaši piesātinātu garšu un aromātu.

Portāls "Coocook.me" iesaka vienkāršu knifu, kā uzlabot zupas garšu, ja viena no tās sastāvdaļām ir sīpoli. Izrādās, sīpols ir jāsamaļ virtuves kombainā vai ar rokas blendera palīdzību, līdz tas iegūst viendabīgu biezeņa konsistenci, un tikai tad jāpievieno zupai.

Tas piešķir karstajam virumam patīkamas, maigas garšas nianses un izsmalcinātu aromātu. Īpaši labi tas būs jūtams, pievienojot sīpolu biezeni veģetārajām dārzeņu zupām.

Vēl viens no šīs metodes plusiem ir tāds, ka šādi uzlabojot zupas garšu, bērni un citi sīpolu nīdēji pat nenojautīs, ka ēdienam pievienots viņu nepelnīti nīstais dārzenis. Lai sīpolu biezenim būtu izteiktāka garša, pirms malšanas apcep sīpolu nelielā daudzumā pannā izkausēta sviesta, līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu.

Ja vēlies uzlabot ne tikai zupas garšu, bet piešķirt tai arī patīkamu krāsu un tumīgumu, kopā ar sīpolu apcep arī sarīvētu burkānu, tad pannas saturu samal līdz biezeņa konsistencei un pievieno zupai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!