Foto: Shutterstock

Vārīti rīsi ir lieliska piedeva dažādiem vasarīgiem pamatēdieniem un salātiem, kā arī daudzu pamatēdienu sastāvdaļa. Zinātnieki ir atklājuši rīsu vārīšanas paņēmienu, kas samazina kaloriju daudzumu tajos, raksta portāls Prevention. Turklāt tas nemaz nav sarežģīti un apgrūtinoši.

Rīsus vāra ūdenī, kuru ielej divas reizes vairāk, nekā ir rīsu. Vārāmajam ūdenim uz katriem 100 gramiem nevārītu rīsu pievieno tējkaroti olīveļļas vai kokosriekstu eļļas. Vāri rīsus tā, kā to dari parasti, bet pēc tam atdzesē, uzklājot tiem pārtikas plēvi, kuru cieši piespied rīsu virsmai, lai neveidotos garoza. Kad rīsi atdzisuši līdz istabas temperatūrai, liec tos ledusskapī uz visu nakti. Rīsiem atdziestot, notiek maģiskā atbrīvošanās no kalorijām. Nākamajā dienā izmanto rīsus atbilstoši receptei.

Šādi gatavoti rīsi zaudē 10– 12% kaloriju. Turklāt atsevišķas rīsu šķirnes (sarkanie rīsi) šādā veidā zaudē 50– 60% kaloriju. Šis paņēmiens ir īpaši ērts, ja tu gatavo vienkāršus vārītus rīsus vai rīsus ar dārzeņiem, vai tos izmanto kabaču un piparu pildīšanai.

Izvēlies kādu no mūsu Tasty receptēm, kuru galvenais akcents ir rīsi, un pagatavo vasarīgu maltīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!