Foto: Shutterstock
Dažādi veidi, kā pagatavot dekorējumu vai uzrakstu uz kūkas

Uzrakstu var taisīt no kausētas šokolādes, ievārījuma utt. Vajag tādu speciālu tortes dekorēšanas šprici (nezinu, kā to darbarīku sauc, bet izskatās pēc lielas šprices) vai veco, labo padomju laiku variantu - uzgalis, kam virsū uztin cepamā papīra tūtu, kurā salej pildījumu, un tad darbojas. Ar to speciālo aparātu darboties ir daudz vieglāk.

Reiz sanāca pārsteidzoši labs rezultāts ļoti vienkārši - taisīju biezpiena torti ar brūklenēm, tad nu virsu saspaidīju ar konditorejas maisu ar zvaigznītes uzgali - daudz mazu pļeckiņu no putukrējuma un pa vidu ar brūkleņu ievārījumu, kas iebiezināts ar želatīnu ar to pašu uzgali saspiedu no tādām pat pļeckiņām ciparu. Sanāca smuks, sarkans četrinieks. Bet tā jau ideju ir daudz - piemēram, var ko krāsainām konfektītēm sataisīt ciparus, nu, tur želejas konfektes vai Smarties. Var izgriezt šablonu un iepūderēt ar kakao.

Ar maisiņā izgrieztu caurumiņu taisīju uzrakstu uz kūkas no kausētas šokolādes.

Šokolādi karsē karsta ūdens peldē. Jāskatās pēc maksimāli tīras šokolādes (jo tumšāka un rūgtāka, jo labāk). Ja būs daudz piena pulvera un sojas piejaukuma, masa nebūs tik forša un viendabīga.

Uzrakstus smuki var uztaisīt arī ar odziņām. Piemēram: dzērvenēm, brūklenēm. Tāpat arī var ar to uzgali saspiest tādas kā puķītes un odziņu vidū. Vai arī, ja nav tas uzgalis, vienkārši var ar krēmu apziest to kūku gludu un dekorēt ar augļiem. Sagriezt šķēlītēs, ripiņās un vaļa fantāzijai.

Var uztaisīt smukus burtiņus, ciparus no šokolādes. Vienkārši izdrukāju wordā vajadzīgo tekstu lielā izmērā, uzlieku virsū cepamo papīru, pārzīmēju, izgriežu. Tad ņem izkausētu šokolādi un ar otiņu nosmērē burtiņus, kas salikti uz šķīvja, ieliek ledusskapī, pēc mirkļa ņem ārā un to papīru uzmanīgi noņem nost. Ļoti smuki tā var uztaisīt piemēram, šokolādes lapiņas. Vislabāk der rožu lapas (zaļās, ne ziedlapiņas), tad kad noņem to lapu nost šokolādes lapiņa paliek ar visām smukajām rieviņām un tā smuki izliekusies. Paņem lapiņu (piemēram: rozes lapu), ar pindzeli nokrāso ar kausētu šokolādi, pagaidi, kamēr sacietē, uzmanīgi nolobi un gatava tev šokolādes lapiņa, izmanto kā gribi. Dekors visiem parasti raisa izbrīnu kā tādu var dabūt.

Paņem papīra lapu un uzraksti uz tās savu rakstāmo ar paresniem burtiem. Izgriez ar mazām šķērītēm, tā lai lapa ir vesela, bet burti "tukši". Tad to lapu klāj uz tortes un ar sietiņu purina virsū pūdercukuru, ja kūkas fons ir tumšs vai kakao pulveri, ja kūka gaiša. Lapu noņem ļoti uzmanīgi. Izgriezto burtu vietā būs vajadzīgais uzraksts. Tāpat var arī virsū uzdabūt eglītes, zaķīšus utt

Iesūtīja: Apkopojums no foruma: Virtuves noslēpumi - 2008

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!